fbpx

10 hurtige til… Eivør

Foto: Sigga Ella

I forbindelse med færøske Eivørs nye plade har vi stillet nogle spørgsmål til hende omkring hendes album og musik generelt. Eivør inviterer dig ind i et form for folktronica-univers, der på nogle måder kan give mindelser til Björk.

Den færørske sangerinde Eivør Pálsdóttir aka Eivør er ude med nyt album SEGL. Albummet indeholder 12 sange, og er skabt i et tæt samarbejde med komponist og producer Tróndur Bogason (der også er Eivørs mand). Eivør er blandt andet også kendt for at have lavet musik til store blockbusters såsom Game of Thrones og Homeland. Læs, hvad hun fortæller om sit nye album herunder.

1. Min musik er…

– Atmosfærisk, edgy og blød.

2. Jeg begyndte at lave musik, fordi…

– Fordi jeg ikke kunne lade være

3. Jeg finder inspiration i…

– Livet, og hele mysteriet i det at være til.

4. Det vildeste sted, jeg kan forestille mig at spille mit nye album, er…

– Red Rocks Amphitheatre i Denver, Colorado

5. Det vigtigste for mig, når jeg laver musik, er…

– Et kreativt og legende rum. Og at færdiggøre det som jeg startede.

6. Sangen, jeg har arbejdet mest med på SEGL, er…

Det er nok “Let it Come” – den havde så mange forskellige vers og omkvæd før den blev færdig.

7. Om SEGL ville folk blive overrasket over at vide…

– “Mánasegl” er skrevet efter at mixing af albummet var startet. Jeg var den sidste del, der manglede.

8. En sang på albummet, som fortjener et ekstra lyt, er…

– Hmmm.. Måske “Gullspunnin”. Den har en masse skjulte lag.

9. Historien bag albummets titel er…

– Titlen (SEGL) betyder sejl (som på en båd). Jeg har valgt denne titel, fordi jeg følte at den metaforisk kunne ombinde temaerne på albummet. Du sejler igennem en masse ting, som gør dig, til den du er. Man håber altid på, at vinden rammer dit sejl, og sætter gang i dit skib.

10. Når man lytter til SEGL, skal man…

-Man skal være fri, til at gøre lige som man har lyst til.

Klaus Nørby Bondegaard
klausbondegaard@bandsoftomorrow.com

Musikskribent