fbpx

10 hurtige til… Elina

Foto: Hampus Hjellström

Den svenske singer/songwriter Elina er ude med sin EP ‘Remember’ – en smuk skive i et indiepop-univers bestående af ærlige og vedrørende sangtekster. Vi har vi har bedt hende færdiggøre 10 sætninger omkring hendes musik og nye EP.

I dag har den svenske sangerinde Elina – med det borgerlige navn Elina Stridh – udgivet sin ærlige og stærke EP Remember. I den forbindelse har vi stillet den albumaktuelle musiker nogle spørgsmål. Pladen indeholder seks numre, der er stærke personlige beretninger om hendes liv. Læs om EP’ens tilblivelse og lyt nederst.

1. Min musik er…

– Et rum, hvor folk kan finde trøst og forhåbentlig motivation. Jeg ønsker at det skal være et rum, hvor man kan hvile, genoplade og også blive mindet om, at man ikke er alene i det, man går igennem i øjeblikket. Jeg prøver at være så ærlig som muligt i min sangskrivning, og jeg tror så meget på, at det at dele vores følelser og tanker med hinanden er essentielt. På den måde kan vi alle arbejde på at afslutte stigmatiseringen omkring psykiske problemer og følelser af utilstrækkelighed.

2. Jeg begyndte at lave musik, fordi…

– Fordi, det er det mest naturlige for mig, når det kommer til at udtrykke mig selv. Det har det altid været. Jeg begyndte at udgive mine egne sange som en måde at komme igennem en hård periode i mit personlige liv for nogle år tilbage. Jeg er en introvert person, og jeg antager, at jeg altid har fundet det meget lettere at kommunikere og udtrykke mig gennem sangskrivningen.

3. Jeg finder inspiration i…

– Livet uden for arbejdet, derfor skriver jeg ikke så konsekvent som før, for det var ikke den rigtige måde for mig, hvis jeg skulle lave god musik. I et erhverv, hvor der altid er “flere ting at gøre”, hvis du vil, er det let at glemme vigtigheden af ​​at få nye indtryk til faktisk at finde noget at skrive om. Jeg voksede op på landet og prøver at tage så meget tid som muligt på at rejse hjem for bare at være i naturen væk fra byen. Jeg får meget energi på at bruge tid sammen med mine venner uden for arbejdet. Jeg er den mest inspirerede, når jeg er glad i mit personlige liv, når jeg har sunde forhold, og når jeg tager mig af min mentale sundhed. Jeg har aldrig rigtig været i stand til at skrive om de vanskelige ting, jeg har gennemgået, når jeg faktisk gennemgår dem.

4. Det vildeste sted, jeg kan forestille mig at spille min nye EP, er…

– Sandsynligvis på Red Rocks. Jeg gik også til en Tallest Man On Earth-koncert i Funkhaus i Berlin for et par år tilbage, som var i et gammelt radiohus fra 50’erne. Super cool sted også – og meget intimt.

5. Det vigtigste for mig, når jeg laver musik, er…

– Tid. Jeg er en meget langsom forfatter, især når det kommer til tekster. Jeg elskede at være i skrivegrupper med nye mennesker, men nu stresser det mig kun at have en dag eller to til at færdiggøre sang på. Jeg lærer stadig at acceptere, at det ikke behøver at være sådan, fordi jeg som regel føler, at det er akavet at have brug for mere tid end andre.

6. Sangen, jeg har arbejdet mest med på Remember, er…

– “How”. I lang tid var det bare fragmenter i stemmememoer, før jeg var færdig og sendte det til min producer. Vi lavede flere produktioner til den, indtil vi endelig gik med den afskårne version, som den er nu. Nogle gange tager det evigheder, hovedsageligt på grund af, at jeg er ubeslutsom – og ofte tager vi mange omveje bare for at ende der, hvor vi startede.

7. Om Remember ville folk blive overrasket over at vide…

– At EP’en faktisk er lys. Jeg har hidtil nu udgivet en masse triste sange, og selvom disse nye også har noget sentimentalt over sig, er budskabet og hensigten at skabe håb og motivation hos folk. At lære at give slip og acceptere sig selv er grundpillerne i denne EP, og jeg er meget inspireret af, hvad der har foregået i mit personlige liv i det forgangne år siden ‘In Hindsight’

8. En sang på albummet, som fortjener et ekstra lyt, er…

– Nok “Blue”. Sangen er en vigtig påmindelse for mig lige nu, og forhåbentlig kan den også være det for andre. Min kæreste og jeg skrev om at værdsætte, hvordan livet konstant former dig og tager dig nye steder hen. Der er en vigtig øvelse i at at se forandringer som noget smukt.

9. Historien bag albummets titel er…

– Ikke så vild, men jeg skrev denne sangen “Remember”, der er leadsinglen, som i dag er udkommet med albummet, og så følte jeg bare, at det var den rigtige titel for hele pladen. Ikke kun fordi sangen i sig selv er en af ​​de mest meningsfulde for mig, men fordi det er som et påmindelse om at holde alle dine minder i hjertet, selvom de hører til et sted eller i et forhold, som du ikke længere ønsker at være i. Jeg synes det er lidt svært at forklare, men dybest set handler det om at værne om vores minder og oplevelser – og den kærlighed, vi har oplevet men mistet. Og så huske at være mere venlige over for os selv, mens vi navigerer gennem i livet og alt, hvad der følger med det.

10. Når man lytter til min EP, skal man…

Prøve at acceptere, hvor man er i det nøjagtige øjeblik. Jeg ved, at det er det sværeste i verden – jeg fejler konstant – men det er så vigtigt at ændre på det forvrængede billede af, at vi aldrig gør det godt nok eller bevæger os hurtigt nok. Jeg vil gerne efterlade dig med en følelse af varme, fordi du gør det så fint, og alt vil blive okay med tiden.

Klaus Nørby Bondegaard
klausbondegaard@bandsoftomorrow.com

Musikskribent