fbpx

10 hurtige til… Dagny

Foto: Sandrine and Michael

Den norske popkomet Dagny er i dag ude med sidste halvdel af sit længeventede fuldlængde debutalbum ‘Strangers / Lovers’, og der er god grund til at gå på opdagelse i den 12 numre lange plade… Også hvis du spørger Dua Lipa.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

Med shoutouts fra selveste Dua Lipa og en finger med i spillet på Katy Perrys “Never Really Over” har norske Dagny for alvor gjort sig bemærket blandt poppens største spillere. Og det er med god grund, for Dagny kan edderbadulme finde ud af, at skrue en popsang sammen, præcis som den skal skrues sammen. Det beviste hun allerede med A-siden af Strangers / Lovers, som udkom tidligere på året, der er spækket med den ene banger efter det anden – og B-siden er bestemt ingen undtagelse. Albummet kommer fire år efter, at Dagny udgav sin debut-EP Ultraviolet EP, så man må sige, at det er længeventet – men altså hele ventetiden værd.

Vi har bedt artisten færdiggøre 10 sætninger om Strangers / Lovers, som du kan læse her:

Læs også  Københavnsk festival gennemføres til sommer

1. Min musik er…

– Uptempo, energisk og “fuld-af-liv” pop!

2. Jeg begyndte at lave musik, fordi…

– Det var den sjoveste og mest tilfredsstillende måde at bruge min tid på.

3. Jeg finder inspiration i…

– Livet, tanker, observationer, gode sange, film, kærlighed, og når jeg spiller live.

4. Det sejeste sted, jeg kunne forestille mig at spille med Strangers / Lovers, er…

– Sydamerika eller Australien, fordi jeg aldrig har været der!

5. Det vigtigste for mig, når jeg laver musik, er…

– At jeg føler noget. Og at være på bølgelængde med de mennesker, jeg skriver med.

6. Sangen, jeg har arbejdet mest med på Strangers / Lovers, er…

Nok “Let Me Cry”. Men “Coast To Coast” er den ældste sang, så teknisk set er det vel den, der har taget længst tid.

7. Om Stranger / Lovers vil folk blive overrasket over at vide, at…

Det er min debut. Og at der er rundt regnet 50 måneder mellem den første sang og den sidste sang, jeg skrev til albummet.

8. En sang på albummet, som fortjener et ekstra lyt, er…

– “Coulda, Woulda, Shoulda” og “Bye Bye Baby”, fordi de ikke er udgivet som singler, men det kunne de ligeså godt have været.

9. Historien bag albummets titel er…

I bund og grund en rejse, fra når du møder nogen og bliver forelsket, til I når post breakup-tiden.

 10. Når man lytter til mit debutalbum, skal man…

– Skrue højt op for det, og hoppe rundt I sit hus (glem ikke din hårbørste som mikron, mens du gør det)

I det nye år kan du opleve albummet live i Amager Bio, men indtil må du lytte her.

Læs også  Dusin: Tre numre jeg hører på repeat

[/ihc-hide-content]

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com