fbpx

ANCHOR Award 2020: og vinderen er…

Foto: ÄTNA // Stephen Wallocha

I går på Reeperbahn Festival blev vinderen af dette års ANCHOR Award udnævnt, og i samme omgang fik vi glæden af at høre de nominerede live.

For femte år i træk kunne Reeperbahn Festival uddele den prestigefyldte ANCHOR Award til et spirende navn på den europæiske musikscene. I år fordelte de nominerede sig over fem lande; Frankrig, Holland, Norge, Schweiz og selvfølgelig værtslandet selv, Tyskland.

Showet startede med et brag. For ind trådte Spice girls-ikonet Melanie C – bedre kendt som Sporty Spice – til en af sine nyeste sange udgivet under eget navn. Og det var ikke uden grund, at netop hun havde lagt vejen forbi Hamborg, for Melanie C var sammen med blandt andre den verdensberømte musiker, producer og sangskriver Tony Visconti (David Bowie med flere) en del af årets jury.

Læs også  Grøn Koncert aflyser koncerterne i 2021

I løbet af showet gav fem ud af seks nominerede en forsmag på herlighederne (L’Eclair fra Schweiz var desværre forhindrede i at rejse ind i Tyskland grundet… I ved hvad). ENDELIG fik vi lov til at høre ÄTNA (DE) og Tuvaband (NO) live, hvis koncerter vi flere gange i løbet af festivalen var gået forgæves til grundet allerede fyldte venues. ÄTNA var på alles læber under dette års Reeperbahn Festival, og vi forstår hvorfor… For hold da op et show de leverede på bare det ene nummer, vi fik lov at høre live til ANCHOR. Potentialet var ikke til at tage fejl af, og der blev danset vildt på scenen til de hårdtslående techno-beats. Det var da også det ÄTNA, der løb med sejren, hvilket må siges at være fuldt fortjent.

Læs også  Ugens Upcoming: Gameboy_98

Trods tekniske udfordringer undervejs til årets prisuddeling (blandt andet med forbindelse til New York, hvor tre ud af seks jurymedlemmer befandt sig), var det et vellykket show.