fbpx

Track by track: mags tager dig gennem sit nye selvbetitlede debutalbum

Foto: Elisabeth Eibye

Ærlighed, eftertænksomhed og oprigtighed er nøgleordene i mags’ selvbetitlede debutalbum. Bliv klogere på pladen her.

mags er titlen på det hudløst ærlige debutalbum fra den blomstrende artist af samme navn. Det er et album, der rummer alt fra store til små følelser, og hvor det tydeligt fornemmes, hvordan mags bruger sangskrivningen som en måde at få afløb for alle slags tanker og følelser, som hun også tidligere har udtalt. Det er et album, hvor produktionen sidder knivskarpt, og hvor man virkelig føler, at man bliver inviteret med på en rejse. En rejse, hvor man som lytter lærer mags at kende på godt og ondt, og hvor alle afkroge udforskes.

Pladen har fået selskab af en fin, fortællende musikvideo – og selvom det er albumtracket “your girlfriend’s in the bathroom, i’m trying to kiss you”, der er i fokus, er samtlige sange inkluderet på enten visuel eller sonisk vis. Se den nye video her.

Tag del i det eftertænkesomme eventyr nedenfor, hvor mags fører dig gennem albummets 10 sange.

“I’ll be in hell comparing myself”

– Den perfekte sang til at starte albummet, synes jeg. Den indeholder mange vigtige elementer i en god sang for mig. Hudløst ærlig lyrik, en god bas og et dansevenligt drop. Faktisk er min “demo memo” også inkluderet i slutningen, hvor man kan høre gadelydene fra bilerne i New York, hvor jeg skrev sangen.

“all I hear is (dada)”

– En meget definerende sang for albummet. Den blev skrevet i en af de første sessions, jeg havde i New York, og jeg følte meget hurtigt, at der var noget ret specielt over viben. Den brød faktisk også med et dogme, jeg havde sat op for mig selv om ikke at bruge et navn i en sang.

“ludlow coffee supply”

– Det er en af mine absolut favoritcaféer i New York. Sangen blev skrevet efter en særlig kop kaffe, jeg drak netop der, som satte en masse tanker igang.

“looking in the mirror I just cry”

– En af de mere nedtrykte sange på albummet. Jeg var enormt heart broken og havde holdt det inde længe, og da jeg åbnede op for det, kom teksten og sangen hurtigt og naturligt. 

“elephant in the room”

– Den handler om, når den akavede stilhed opstår, og man godt ved hvorfor – men lige præcis det, som man skal gøre eller sige for at stoppe det, er lidt kompliceret. 

“is it real love or are we fucked up?”

– Produktionen er jeg vildt stolt af på den her sang. Teksten er enormt sårbar, og jeg synes, det var vigtigt at bruge en del tid på, hvordan lyduniverset kunne komplimentere historien. Den handler om, når der er en, som bliver ved at tilgive en for de fejl, man laver, og man så spørger sig selv, om det gør det til “real love”, eller om det er lidt ”fucked up”. 

“monday”

– En sang, som jeg er enormt stolt over at have på albummet. Den er indspillet i det format, den er skrevet. Bare mig og min guitar. Jeg skrev den mandagen efter et søndagsbreak-up, hvor jeg var helt knust og gik rundt på Manhattan alene. Så den er blevet til et minde om den dag, og hvordan den faktisk endte okay og uforventet.

“music doesn’t even help”

– Den er skrevet og produceret med Joachim Ersgaard og Jakob Groth, som har været inde over det meste af mit album. Den blev skrevet efter en skriveblokade i en helt vildt magisk session. 

“your girlfriend’s in the bathroom I’m trying to kiss you”

– Sangen handler om en situation, jeg havde nogle år tilbage. På trods af, at sangen lyder som om, jeg er meget ovenpå, var situationen faktisk rigtig ydmygende, og at skrive en dansevenlig sang om det er klart en copingmekanisme. Jeg har skrevet og produceret den primært med Natali Noor, som er sindssygt dygtig. 

“netflix show”

– Jeg har altid været en sucker for, når livet udfolder sig lidt cinematisk, og derfor var det en sjov tanke at se på mig selv og mit liv som en Netflix-serie og snakke lidt om, hvad der mon sker, hvis man behandlede livet som et Netflix-show – både på godt og ondt.

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com