fbpx

Walthers Upcoming: Molly Koppel

Foto: Jens Langkjaer


Sponsoret af

Walthers Musikcafé har siden 2012 åbnet dørene for folket i Skanderborg og præsenteret nogle af Danmarks nyeste musiktalenter. Nu har de så småt åbnet op for koncerter igen – i siddende format vel og mærke – og en af disse er med Molly Koppel. Vi har stillet artisten 10 spørgsmål, så I kan lære hende lidt bedre at kende inden hendes koncert sammen med EmmaDop nu på fredag, den 11. september.

Den unge sangerinde og sangskriver, Molly Koppel, har lavet musik, siden hun var helt lille og er vokset op i den musikalske Koppel-familie. Hendes musik er en skøn blanding af R&B, soul og uforglemmelige popmelodier. I sit musikalske univers veksler hun imellem det sårbare og stærke. Hun er en super sej artist, som du skal til at læse mere om lige her.

Hvem er Molly Koppel?

– Jeg er 24 år. Sangerinde og sangskriver (og ven, kæreste, mor, datter og meget andet).

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Kærlig og Varm. En kombination af elektronisk R&B, soul og popmelodier, knitrende samples og korharmonier.

Hvordan startede du?

– Jeg har sunget, siden jeg var helt lille og gået til forskellige former for sang, kor og sammenspil i løbet af årene. Sideløbende skrev jeg meget og gik til skrivekunst. Da jeg var omkring 12 år, begyndte jeg at kombinere de to ting og skrev mine første rigtige, seriøse sange. Min mors mand er musiker, og han hjalp mig med at indspille sangene i sit studie.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– Min debut-EP er i mit eget navn, og min seneste udgivelse har jeg lavet sammen med Jamie Kamara. Alle sangene hertil er blevet skabt under frit eksperimenterende og legende sessions, hvor vi har taget os super god tid til at få skabt disse forskellige stemningsbilleder. Før i tiden havde jeg en duo, som bestod af vokal og guitar. Vores arbejdsproces foregik meget mere hver for sig, hvor vi kom med et udkast og så til sidst stykkede det sammen. Endvidere har jeg sunget på rigtig meget filmmusik/reklamer og andet, som har været meget mere bestillingsarbejde, hvor komponisten har sat dagsordnen. Så min proces er meget forskellig alt efter, hvem jeg arbejder med, og hvad jeg laver.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– Mange har. Men jeg er kæmpe fan af ABRA. Jeg har lyttet virkelig meget til hende og synes hun er mega dygtig og meget inspirerende. Jeg elsker hendes kombination af det elektroniske og organiske – de lidt ‘hårde’ beats i kontrast til hendes feminine stemme. Dette er også elementer i min musik. 

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Snoh Aalegra. 

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Jeg har lige været i studiet denne uge og indspille musik til Teater forestillingen ‘Romeo & Julie’, der sættes op på Vendsyssel Teater til efteråret, hvor jeg skal være den syngende fortællerstemme. Derudover kommer der snart en livesession med mine to seneste numre (“Replace / Tell Me”), og så arbejder jeg på nyt musik.  

Hvad er drømmen?

– At jeg kan blive ved med at lave det, jeg gør.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Af dem jeg har udgivet, så tror jeg, at “Waves” er min yndlings. Jeg kan godt lide teksten og stemningen – så det må næsten være den. 

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

– Absinthe.

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com

Musikskribent