fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 36

Foto: SKAAR // Martin Bremnes

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til ørehængende scandipop, trap/pop, eller bare spændende nye navne, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

GRETA – Ardent Spring Part I & II

Der er ingen tvivl om, at Danmark har fået sig en nye funklende stjerne i GRETA. Det cementerer den dansk/tyske selvproducerende artist for alvor med dagens udgivne debutalbum, hvor hun gør det, hun er allerbedst til; spiller ærlig 80’er-influereret popmusik. På Ardent Spring Part I & II har GRETA virkelig fået smedet nogle habile popsange sammen, der med artistens distinkte vokal og intime udtryk stikker ud fra det resterende danske poplandskab. Det er et album, som er skrevet og produceret til UG, og som blot sætter en stor fed streg under, hvorfor GRETA er værd at holde øje med – for der er altså tale om en artist, der i den grad har kurs mod de store stjerner.

Læs også  Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 20

SKAAR – The Other Side of Waiting

Den her samling af samle har virkelig været længe undervejs, men det er uden tvivl hele ventetiden værd. SKAAR kalder det en EP, men længdemæssigt læner den sig mere op af et album, hvilket jo bare betyder, at der er endnu flere sange at gå i krig med. Det en virkelig godt sammenskruet pop-EP, hvor lytteren bliver inviteret med på en rejse gennem op- og nedture, som artisten også selv udtalte i forbindelse med et interview, vi lavede med hende tidligere på året: »EP’en er på en måde en form for ‘personal growth feeling’, der fortæller om de mange uventede ting, som er sket gennem de sidste tre år.« Vi hører om alt fra det tætte venskab på “For Andrea” til miskommunikation i parforholdet på “Quiet”. Lyt til albummet nedenfor, som lægger ud med leadsinglen “Turn of the Tide” nedenfor, der sammen med “Quiet” er en af EP’ens stærkeste sange. 

Læs også  Er du klar til sommer? Musik i Lejet annoncerer nye navne

Vera Hotsauce – Hot N Saucy

Det her album er lige så spicy, som titlen antyder, og så er det i øvrigt et album, vi efterhånden har ventet længe på her på redaktionen. Svenske Vera Hotsauce laver gennemført technoinspireret trap/pop, der ofte er præget af en karakteristisk autotune-vokal i ægte Charli XCX-stil, hvilket blandt andet kommer til udtryk på albummets fokustrack, “Ricochet”. Hot N Saucy understreger også, hvorfor vi i starten af året placerede Vera Hotsauce på listen over 20 nordiske navne, man skal holde med i år. Vil du lære artisten og hendes udtryksfulde univers endnu bedre at kende, kan du læse interviewet her.

Gå heller ikke glip af:

Brigt – Showcase
Violent Vickie – Division
Tallie Gabriel – Little Death
Hurts – Faith
Falderebet – Falderebet

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com