fbpx

girl in red viser ny, sårbar side af sig selv på singlen “rue”

Foto: Isak Jenssen

Det norske stortalent tager chancen og starter et nyt kapitel med spændende mørk single.

Singlen “rue” opstod i Guitar Centre ved Times Square, da Marie Ulven prøvede akustiske guitarer af, og pludselig faldt over nogle akkorder, der blev starten på det næste nummer til hendes debutalbum. Men dette nummer fra girl in red er mørkt og tager udgangspunkt i mentale problemer og eskapisme. Selvom hun er kendt for at være frygtløs og åben omkring sin queerness og psykiske problemer, er denne sang hårdere og dybere end før. Marie Ulven fortæller selv om arbejdet med sit mentale helbred:

– Det er røvhårdt arbejde. Det er ikke fysisk arbejde, men det føles sådan, fordi det er så hårdt.

Hun tilføjer:

For mig er det ikke et tabu at snakke om mentalt helbred. Alle har et mentalt helbred. Jeg ser heller ikke på sex som værende et tabu.

Der er ingen tvivl om, at der er ægte følelser på spil i seneste udspil fra girl in red, og der virkelig god grund til at lytte til lyrikken, for den rammer lige i hjertekuglen og viser en bagkant af den norske kunstner, vi ikke før har set.

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com

Musikskribent