fbpx

Carl Prisen 2020: Vera, Lord Siva og Jada blandt vinderne til årets prisuddeling

Foto: Ginne Marker // Michael Søndergaard

Carl Prisen corona-edition løb i dag af stablen i Axelborgsalen i København, og igen i år var det en bred palette af musikere, der kunne gå hjem med årets i alt 15 priser.

Da COVID-19 for alvor meldte sin ankomst tidligere på året, var det nok de færreste, som havde regnet med, at årets Carl Prisen – der oprindeligt skulle have løbet af stablen i foråret – ville forløbe normalt. Men nogenlunde normalt forløb det altså, da prisuddelingen i dag kunne finde sted i hjertet af København – dog uden fællesang, som vi ellers kender det fra tidligere år.

Årets nominerede fordelte sig blandt hele 15 kategorier; heriblandt Årets Internationale Succes, Årets Tekstforfatter og Årets Talent. Sidstnævnte gik til seje Ginne Marker, der altså snuppede prisen for næsen af to andre stærke kvindelige artist; nemlig Tessa og Clara.

Læs også  Soleima er gået sammen med MØ og Vasco om ny single

Jada, der sidste år kunne kalde sig Årets Talent, løb i år med hele to priser; Årets Sang for “Lonely” og Årets Popkomponist, som hun vandt sammen med Morten Winther Nielsen (Sunx), Niels Kirk, Jonas Bark, Awinbeh Ayagiba (Awinbeh) og Malthe Rostrup (holdet bag I Cry A Lot). Eller som konferencier Per Vers indskød: »coronaprisen for ikke at skulle åbne Orange Scene alligevel…«

Ikke overraskende hev Vera – med det borgerlige navn William Asingh – og Mads Koch Kjærgaard også et par priser med hjem. De vandt både Årets Producer og Årets Mest Spillede Sang (“Paris”) – sidstnævnte kunne de hive hjem sammen med Andreas Odbjerg og Lord Siva.

Æresprisen gik i år til ingen mindre end Hanne Boel, der videregav checken på 30.000 kroner til en af sine mange elever fra Det Rytmiske Musikkonservatorium, M. Rexen, der fra scenen afsluttede årets prisuddeling med et smukt, energifyldt nummer.

Læs også  Nymalet er ude med en sang der giver klare associationer til 70'ernes kollektiver

Her er alle årets vindere:

ÅRETS INTERNATIONALE SUCCES: Lene Dissing & Peter Bjørnskov
ÅRETS PRODUCER: William Asingh (Vera) & Mads Koch Kjærgaard
ÅRETS KLASSISKE KOMPONIST – Stort ensemble: Simon Steen-Andersen
ÅRETS KLASSISKE KOMPONIST – Lille ensemble: Martin Stauning
ÅRETS KOMPONIST SCORE: Søs Gunver Ryberg
ÅRETS TEKSTFORFATTER: Claus Hempler
ÅRETS KOMPONIST BØRN: Marie Keis Uhre, Daniel Fält og Katinka Bjerregaard
ÅRETS KOMPONIST ROOTS: Eliel Lazo
ÅRETS KOMPONIST POP: Emilie Molsted Nørgaard (Jada), Morten Winther Nielsen (Sunx), Niels Kirk, Jonas Bark, Awinbeh Ayagiba (Awinbeh), Malthe Rostrup.
ÅRETS MEST SPILLEDE SANG: Lord Siva & Vera “Paris”
ÅRETS TALENT: Ginne Marker
ÅRETS KOMPONIST ROCK: Claus Hempler
ÅRETS KOMPONIST JAZZ: Ginne Marker
ÅRETS SANG: JADA “Lonely
MUSIKFORLÆGGERNES ÆRESPRIS: Hanne Boel