fbpx

Morten Søgaard – I’ve Forgotten More than I’ll Ever Know

Foto: Mikkel Frandsen
Udgivelsesdato: Fredag den 12. august 2020

Siden debutalbummet i 2018 er det blevet til to EP’er for singer/songwriter Morten Søgaard. Nu er han klar med en længere fortælling, hvilket har resulteret i albummet ‘I’ve Forgotten More Than I’ll Ever Know.

Morten Søgaard – I’ve Forgotten More than I’ll Ever Know
3.5 / 5 Anmeldelse

Med åbningsnummeret “San Domingo” bliver man ganske harmløst introduceret og langsomt trukket ind i Morten Søgaards musikalske univers. Nummeret giver fint udtryk for det samlede indtryk af albummet, der bliver båret af et fængende guitarspil og en dyb, rolig og intim vokal.
Fortællingen fortsætter på “Days of Yore”, hvor Søgaard får det hele til at passe lidt mere sammen. Desværre mangles en forløsning i en eller anden form, og gennemgående er det, at man savner temperament, der formentlig ville kunne give albummet ekstra kant.

Læs også  lil cat - tunes

Søgaard er dog uden tvivl mest vellykket på de mere rolige numre, hvor også lyrikken falder i ørerne. Teksterne kredser om grandiose emner som nye og gamle bekendtskaber, tabt kærlighed og fremtidsvisioner, og det er netop dét, der er karakteristisk for dette album. Produktionen lyder nogle gange forsimplet, men det passer fint til det samlede udtryk. Dybsindige og emotionelle tekster finder ofte sin ret i det banale lydunivers og netop dér, har Søgaard ramt plet. 

Afslutningsvis møder vi de to numre “I Need to be Leaving” og titelnummret “I’ve Forgotten More Than I’ll Ever Know”, der er de numre, som står stærkest på albummet. I førstnævnte er der noget, der minder om et omkvæd, og det skaber rammerne for en autentisk fortælling om et forhold, der er kommet til ende. Albummet slutter af på titlen, og selvom det måske er en anelse for langt (12:35), er det befriende, at Søgaard her slår sig løs i sin egen verden ved at tage et så ekstraordinært langt nummer med.

Læs også  Blikfang - Vores rum for altid

Samlet set giver albummet et fint indblik i musikerens eget rodede hoved, og man føler, man er kommet et skridt tættere på Søgaard rent personligt – modsat savnes som nævnt lidt flere elementer af frigørelse eller forløsning på den ene eller den anden måde. 

Kristian Paris
Kristianparis@bandsoftomorrow.com