fbpx

IDLES’ nye single “Model Village” lugter af Rendyrket punk, som de kun kan lave det i dronning Elisabeths land

Foto: Tom Ham

Hvad end du er til det gamle Artic Monkeys eller er helt old school The Clash fan, vil “Model Village” helt sikkert falde i din smag.

IDLES blev dannet i Bristol i 2009 og har som mange af sine britiske punk-forgængere den der helt specielle vibe, der både sætter fokus på politik og sort komik. Temaer, som i høj grad definerer genren. Med to studie albums bag sig har IDLES etableret sig som vigtige spillere på den alternative musikscene med deres unikke blanding af hiphop, klassisk punk, post punk og en ordentlig omgang politisk attitude. Så deres kommende tredje plade Ultra Mono er helt naturligt forbundet med høje forventninger.

“Model Village” handler om at vokse op i en lille by, hvor alle opfører sig, som om de går rundt med skyklapper på. En del af sangteksten, der perfekt beskriver den indelukkede lille by mentalitet, er:

Læs også  Fiddlehead her klar med første, fede singleforløber til kommende album

// I hated growing up in a city that was really a town that was really a fishbowl // I left as soon as I could, only to realize the fishbowl didn’t exist // just the fish, and they’re everywhere //

Ultra Mono er ude d. 25. september, så det bliver spænende at se, hvad IDLES ellers har fundet på til os.

Tags:
Laura Nielsen
lauranielsen@bandsoftomorrow.com

Musikskribent