fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 24

Foto: Askling // Anna Askling

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til storslået elektropop, sukkerrock eller britisk indie-punk vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Askling – Chase For Your Love

Listens eneste længere album er af den unge danske artist Emma med kunstnernavnet Askling. Emma begyndte allerede at lave musik som 8-årig, hvor hun var med i MGP og senere var deltager i Voice Junior. Nu er det unge håb blevet voksen og har samlet sine singler og et par nye numre på debutalbummet Chase For Your Love. Vi har tidligere hørt det dansevenlige nummer “Next To You” og det store hit “Better” og resten af albummet arbejder med nogle af de samme parametre af elektronisk dansabel pop. Chase For Your Love skal nok sætte gang i festen denne weekend!

Coach Party – Party Food (EP)

Endnu en debut på listen kommer fra det spirende punkrock-band Coach Party, der i dag er ude med EP’en Party Food. Kvartetten kommer fra den engelske ø Isle of Wight, og den britiske punktradition er nem at høre i de karakteristiske numre. Ud over de tre singler “Oh Lola“, “Breakdown” og “Space” er der også at finde de mere indie-inspirerede numre “Bleach” (som de i dag har udgivet en musikvideo til), “Puke” og “Red Jumper Boy”. Listens eneste punk-udgivelse er en fed debut for de fire venner, og vi spår at man skal holde godt øje med Coach Party i fremtiden.

Ivo Lima – Used to see eye to eye (EP)

Det var snart på tide at det norske stjerneskud Ivo Lima skulle udgive en EP. I snart to år har den bergenbaserede kunstner spillet koncerter og udgivet enkeltsingler, men nu er Used to see eye to eye endelig ude. Under corona lavede Ivo Lima en virtuel koncert direkte fra Bergen, hvor vi fik hørt nogle af numrene fra EP’en. Vi håber han snart kommer til Danmark og spiller når alt bliver lidt mere normalt igen, så vi kan få lov til at høre de rørende men samtidig dansevenlige numre som “All I Wanna Do” og “Mean to make it even”.

Moyka – Spaces (EP)

Det er vidst ikke en overdrivelse at sige, at vi her på redaktionen er enormt begejstrede for den norske kunstnere Moyka, som er på vores liste over 20 nordiske navne du skal holde øje med i år. Vi har i hvertfald holdt øje med den seje kvinde, der tidligere på året udgav den første single “Spaces” efter debut-EP’en Circles. Senere blæste “Backwards” og “Violet” os bagover og nu er hun ude med sin anden EP Spaces, som er endnu et udtryk for Moykas fantastiske musikalitet. På en og samme gang er pladen et rørende stykke musikskriveri og en bunke tempofyldte bankende dansehits, der giver en lyst til at give den gas alene på et dansegulv med tårerne trillende ned af kinderne.

Two Year Vacation – Bedroom Rock (EP)

Hvis det hele ikke skal være så alvorligt, så er Two Year Vacation og deres nye EP Bedroom Rock altså lige sagen. Med uptempo humoritiske, men også velspillede numre, som “Don’t Know Anybody Else” og “Never Been To Paris”, kan det altså næsten kun blive en god weekend. Den svenske kvintet laver ørehængende numre, som gør det næsten umuligt at sidde stille. Listens korteste udgivelse med fire numre er en perfekt længde til at sætte på til en fest uden at irritere hele selskabet, en kort cykeltur, eller andre tidspunkter, hvor man lige har brug for et lille skud indie-sukker.

Gå heller ikke glip af:

A. Fabrin – before return
Bibio – Sleep On The Wing
Cavego – Dovregubben (EP)
Deep Sea /\ Low Tide – Drown (EP)
Eerie Glue – Sloppy Seconds
Mile Me Deaf – Ecco
out of the woods – Birds and Beasts
ST. NIKLAS – your imperfections make me even more obsessed with you (EP)
The Sounds – Things We Do For Love
Wesley Gonzalez – Appalling Human

Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com