fbpx

Brimheims “Kafka” er en smuk beskrivelse af at føle sig nødsaget til at dyrke de rigtige ting

Foto: Helena Heinesen Rebensdorffs

Er man til velskrevet inderlig indie-rock, så er Brimheim en kunstner der er værd at holde øje med.

Bag kunstnernavnet Brimheim gemmer sig dansk/færøske Helena Heinesen Bebensdorff, datter af den færøiske sangerinde og journalist Elin Brimheim Heinesen. Hun skriver PJ Harvey-lydende indierock, men sådan har det ikke altid været. Helena tænkte sig selv i mange år som elektronisk sangsskriver, og det var den kamp der ved med til at skabe Brimheim:

– Dengang tænkte jeg: Jeg vil ikke sættes i bås som singer-songwriter – det label vil jeg ikke have på mig. Jeg er producer, og jeg laver elektronisk musik. Men hvorfor kæmpede jeg så, så hårdt for at være den her person, når det er vildt nemt for mig at skrive sange på guitar? Det var min egen selvfordømmelse.

I fredags udgav hun den første single “Kafka” fra hendes kommende debut-EP Myself Mispelled, som handler om selv samme problematik omkring at vokse op, og tænke at man skal være eller dyrke bestemte ting, for at blive den bedste version af sig selv. “Kafka” omhandler et forsøg på at læse selvsamme forfatter, selvom bogen føles uinteressant. Lyt til nummeret herunder:

Læs også  Musik i Lejet præsenterer: SOMMERSOL
Tags:
Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com