fbpx

Roskilde Festival afslører de første 32 navne til 2021 – heriblandt to helt nye

Foto: FKA Twigs // Matthew Stone

Før Roskilde 2020 overhovedet skulle have været skudt igang, er festivalen nu klar med de første 32 annonceringer til 2021, men trods mange gensyn, skal man ikke regne med en direkte overførsel af årets program.

I går fortalte vi om, hvem vi havde glædet os særligt meget til at opleve på dette års danske festivaler, og heriblandt var FKA Twigs (UK), girl in red (NO), CHAI (JP) og Tyler, The Creator (US). Alle fire artister kan vi nu se frem til at opleve på næste års Roskilde Festival.

Men allerede nu tegner der sig et billede af, at plakaten for 2021’s Roskilde Festival kommer til at afvige en smule fra 2020’s plakat. Der er nemlig to spritnye navne med i dagens annoncering – nemlig de norske black-metal-pionerer Mayhem og den engelske producer Floating Points, der laver hypnotiserende elektronisk musik for dem, der gerne vil have luftet danseskoene.

Læs også  HMLTD er ikke bange for at tale om de helt store følelser

Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, udtaler:

– For os har det været vigtigt at bære nogle af de navne videre, som vi tror på er både væsentlige og stærke til næste år. Her er Tyler, The Creator og FKA twigs helt centrale, for de er to yngre kunstnere, der konstant arbejder med deres egen lyd og fornyer koncertformatet. Deres koncerter er altid en ny oplevelse (…). Musikprogrammet på Roskilde Festival 2021 bliver ikke et spejl af den festival, der skulle have været, for vi hverken kan eller vil overføre et fuldt program. Lige nu er der både en pandemi og et nødvendigt opgør med racisme på dagsordenen. Historisk set bliver de store dagsordener også bearbejdet i kunsten, og derfor holder vi selvfølgelig en del af programmet åbent for at bringe nye, relevante navne i spil.

Dagens offentliggørelser

TYLER, THE CREATOR (US)
THOM YORKE TOMORROW’S MODERN BOXES (UK)
AFRICA EXPRESS PRESENTS IN C MALI (INT)
FKA TWIGS (UK)
FLOATING POINTS (UK)
MAYHEM (NO)
MOSES SUMNEY (US)
THOMAS HELMIG (DK)
TLC (US)
THE WHITEST BOY ALIVE (NO/DE)
AK DAN GWANG CHIL (KR)
CATE LE BON (UK)
CHAI (JP)
DANISH STRING QUARTET & DREAMERS’ CIRCUS (DK)
GIRL IN RED (NO)
GYEDU-BLAY AMBOLLEY (GH)
HIGH ON FIRE (US)
HOLLY HERNDON (US)
KELLY LEE OWENS (UK)
LAND OF KUSH (CA/EG)
LINGUA IGNOTA (US)
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA (SE)
THE NO ONES (NO/US)
OBJECT BLUE (DJ) (CN)
OLD MAN GLOOM (US)
RWAYSS (MA)
SAMPA THE GREAT (AU)
SENI REAK JUARTA PUTRA (ID)
SICARIA SOUND (DJ) (UK)
TARRUS RILEY FEAT. DEAN FRASER & BLACK SOIL BAND (JM)
USTAD SAAMI (PK)
YOLA (UK)

Læs også  Den norske indie-folker Louien er tilbage efter at have mistet lysten til at skrive

Vi glæder os til at se, hvad Roskilde Festival ellers har i ærmet.