fbpx

Den elektroniske pop-spire flyckt deler dragende debutsingle

Foto: Bingo Rimér

Den svenske musiker flyckt slap i fredags sin debutsingle “Spotlight” akkompagneret med en dragende og kunsterisk sort-hvid musikvideo.

Som barn af en anerkendt musiker og producer, har svenske Rasmus Flyckt været vant til at færdes i studier, så længe han kan huske. Den musikalske sans fejler da heller ikke noget, og det høres især på debutsinglen fra hans soloprojekt flyckt. Nummeret “Spotlight” er musikerens mest personlige til dato, sammenlignet med hans tid i det svenske band Urban Cone, og det autentiske udtryk formår han at føre helt til dørs med den dystre og dragende instrumentering, samt sin flair for det æstetiske udtryk. Om nummeret fortæller flyckt selv:

– “Spotlight” var en af de første sange jeg skrev efter et hårdt breakup. Jeg kan huske at jeg spurgte mig selv, hvorfor jeg lod det trække så langt ud. Alle er i spotlightet i deres eget liv, og det er nogle gange en konsekvens, fordi det lige pludselig gør det sværere at gøre noget ved en situation, af frygten for, hvad folk vil tænke om dig efterfølgende, og dømme dig for dine valg. Denne sang var er et budskab til mig selv om at det nok skal gå. Hvis man vil have forandring, så må man også ændre noget.

Lydsiden i nummeret er elektronisk eksperimenterende, med en masse spændende samples og udefinerbare lyde, samtidig med, at det er et poppet og melodisk nummer, der gør det let tilgængeligt for alle slags lyttere. Singlen starter ud med et groovy og ørehængende beat, og rytmen manifesterer sig hurtigt i kroppen, indtil der henimod outroen opbygges et form for kaotisk c-stykke, hvor instrumenter, vokaler og alt derimellem flyder sammen til et virvar af lyde, for til slut at vende tilbage til det velkendte beat. Den mystiske og kunstneriske sort-hvide musikvideo er i den grad også seværdig, og komplimenterer smukt musikken.

Læs også  SPOT annoncerer otte nye navne

flyckts debut-EP Instant Gratification pt. 1 lander i slutningen af august 2020, og vi ser frem til at følge denne nye elektroniske spire på vej mod scenens centrum.

Tag et kig på musikvideoen nedenfor:

Tags:
Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com