fbpx

Roskilde Festival 2020 genopstår hjemme i stuerne

Foto: Jonas Jessen Hansen

Dyrskuepladsen åbner som bekendt ikke op for festlighederne i år, men derfor behøver festivalstemningen jo ikke at gå fuldfuldstændig i dvale indtil 2021.

Tusindevis af festivalgængere – for ikke at glemme de mange artister, der skulle have optrådt – måtte gå skuffede i seng, da statsministeren tidligere på året kom med den sørgelige udmelding, at sommeren 2020 desværre ville blive festivalløst. Nu opfordrer Roskilde Festival til, at man på det, der skulle have været festivalens sidste dag, bygger sin egen lille festival derhjemme. Slå et telt op i stuen, spil ølbowling i haven og dyrk festivalfællesskabet gennem musikken, kunsten og maden sammen med dine venner og de resterende deltagende festivalgængere, som vil være til stede online.

Læs også  Roskilde Festival præsenterer Summer Days

Hegnet til ‘Roskilde Festival – do it yourself’ vælter lørdag den 4. juli, hvortil man kan erhverve sig en støttebillet, hvor overskuddet som sædvanligt går ubeskåret til initiativer rettet mod børn og unge. Klokken 21.00 kan man tune ind på DR2, hvor man blandt andet kan opleve rekonstruktioner af klassiske festivaloplevelser og en række danske musikere optræde, som vi dog endnu ikke har kendskab til, hvem bliver.

Roskilde Festivals talskvinde, Christina Bilde, udtaler:

Vi kan desværre ikke mødes på festivalpladsen i år. Men festivalfællesskabet lever jo heldigvis på mange andre måder. I de seneste måneder har vi oplevet en kolossal opbakning, og flere fortæller, at de planlægger at fejre festivalen. Det er helt grundlæggende for os, at vi kan være platform for fællesskaber. Så vi håber, at rigtig mange vil mødes om musik, mad, kunst og Roskilde-fællesskab og samtidig støtte unges stemmer og muligheder.

Læs mere om initiativet her og deltag i den officielle Facebookbegivenhed her.

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com