fbpx

Gameboy_98 synger om stjernetegn og tinderdates på debutsingle

Foto: Samuel Joshuas

Af de digitale dimensioner er indie pop-musikeren Gameboy_98 født. På sin følsomme og ærlige debutsingle, der udkom i fredags, fortæller kunstneren konkrete anekdoter om det første møde, ledsaget af smuk spansk guitar og dybe 808’s.

Så skørt som det end måtte lyde, så blev Gameboy_98 født ved en fejl i en 3D printer på Nintendo’s hovedkontor i Kyoto – det er i hvert fald sådan, musikeren selv beskriver sin tilblivelse. Og der er vist også noget om det. Lyden er helt klart unik og alternativ, og det er tydeligt, at kunstneren ikke har været bange for at eksperimentere med en blanding af det digitale og det analoge.

Gameboy_98 er kendt som forsanger i Silent Laika og Maroc, og i fredags kunne vi så få lov til at høre, hvad Gameboy_98 i bedste digital stil har gået og programmeret på til sit soloprojekt. På debutsinglen “Månetegn” holder musikeren sig ikke kun til pixels og kodesprog på singlen – selvom man måske skulle tro det.

Læs også  Ny single fra The Sleeping Man Project

En smuk spansk guitar starter nummeret følsomt ud. Hurtigt får den følge af Gameboy_98’s inderlige og let flabede vokal, der kan forveksles med en dansk udgave af King Krule. Denne vokalføring bruges til at fremføre en poetisk og konkret fortællende tekst om det første møde med et tindermatch. I beskrivende billeder kommer lytteren med på denne første date og de små og store observationer, der hører med til det nervøse møde, hvor de to parter prøver at finde ud af, hvem hinanden er – astrologi er et fremragende redskab til. Denne form for tekstunivers, der består af billedlige brudstykker, trækker tråde til bandet Søn’s finurlige tekster.

Læs også  Pop-duoen ALSACE flyver helst med "Air France"

Længere inde i nummerettilføjes en dyb 808 tromme, og nummeret bliver mere intenst, rytmisk og fyldigt. Nummeret er en dejlig og spændende debutsingle, som også er en forsmag på den kommende EP med titlen Flade Sko, Ingen Aftryk.

Vi ser frem til mere fra Gameboy_98, og indtil da kan du høre nummeret “Månetegn” her:

Tags:
Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com