fbpx

Ugens Upcoming: SASO

Foto: Sony Music Group

Denne uges upcoming er den danske popkomet SASO. Med sine ærlige fortællinger og lækre vokal har hun med blot tre singleudgivelser allerede vist sig som en af de mest spændende upcoming acts på den danske musikscene lige nu.

Der er en stjerne, der skinner ekstra skarpt på popscenen i øjeblikket, og det er den danske kunstner SASO. I april kunne vi lægge øre til tredjesinglen “All The Things You Do” . Dette track er et sprudlende sommerhit, der med et friskt beat og SASOs silkebløde vokal er en af de sange, Bands of Tomorrows redaktør har hørt på repeat i karantænetiden. Med indflydelse fra den ikoniske musikere Amy Winehouse, Sade og Lisa Ekdal, er den jazzede vibe let at spore i de velproducerede pophits, der gør SASOs lyd så interessant. Du kan lære seje SASO bedre at kende her.

1. Hvem er saso?

– Saso er en ung pige med masser af mod på livet og en kæmpe kærlighed til musik.

2. Hvordan vil du beskrive din lyd? 

– Jeg vil beskrive min lyd som poppet og urban! Ikke mindst behagelig – men stadig meget insisterende! 

3. Hvordan startede du?

– Jeg har sunget i mange år. Men jeg fik faktisk først virkelig smag for musikken, da jeg begyndte som sanger i et jazz-band. Herefter fik jeg blod på tanden til at lave min egen musik. Jeg mødte herefter de to fantastiske mænd, Andreas Stefansen og Jes Buster Madsen, som producerede og ville det samme som jeg. Og så var det bare at klø på! 

4. Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– Jeg kan godt lide at skrive ærligt og skrive fortællinger. Så det starter ofte med en følelse beskrevet af et visuelt billede – og derfra kommer resten oftest helt af sig selv. 

5. Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– Hmm. Amy Winehouse, Sade, Lisa Ekdal! Fra mine jazz dage. Den lyd føler jeg, at jeg har taget til mig. 

6. Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Lige for tiden, Lil Halima. Ej at forglemme den belgiske stjerne Angèle, der simpelthen lyder som en engel.. Hun er på repeat! 

7. Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Lige nu arbejder jeg først og fremmest meget på at få et større repetoire. Og at få udgivet en masse god musik. Ikke mindst har jeg under min hjemsendelse grundet COVID-19 fået tid til en masse planlægning og ideer til et nyt fremtidigt projekt med et større statement og historie. Meget spændende! 

8. Hvad er drømmen?

– Åh.. At leve af musik. Og få lov til at spille nogle af de steder, som mine forbilleder har spillet.. Der er mange drømme.

9. Hvis du kun måtte vælge en af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– “All The Things You Do”. Jeg føler, jeg udvikler mig meget fra sang til sang, så det må nok blive den nyeste single. 

10. Hvis din musik var en drink, hvilken ville det så være?

– Uha den er svær. Whiskey Sour måske eller en Gin and Tonic? Der er noget jazzet/dybere over det, men det er stadig løftet og båret af noget mere poppet friskt og nyt! Igen – behagelig, men insisterende. 

Tags:
Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com