fbpx

Westerman udforsker grænserne på sin nye drømmende single

Foto: Bex Day

I torsdags udkom singlen “The Line” fra drømmepop-artisten Westerman. Denne udgivelse er det femte udspil fra musikerens kommende album. Med dette nummer, til at gøre de andre stærke udgivelser selskab, tegner det til endnu en udgivelses-suscces for den britiske musiker.

Det nyeste udspil fra Westerman er en forførende affære, der tager lytteren med gennem et blødt lydunivers. I Westerman’s elegante lydunivers er der både pulserende stjerner i form af det stramme beat og atmosfæriske støvskyer i form af de højtragende harmonerende vokaler. Dette stykke med drømmepop skaber de helt rette forudsætninger for at flyde hen i drømmene og ud i det grænseløse univers. For netop grænser og hvor disse findes og ikke findes, er hvad sangen handler om. Selv siger Westerman følgende om singlen:

Jeg tænkte på moralsk relativisme, da jeg skrev denne sang. De evigt skiftede parametre for, hvad der er acceptabelt, og hvad der ikke er. Dette gælder for mange ting, eksempelvis køn, menneskerettigheder, opdragelse, politik. Jeg tror ikke, at det, at parametre hele tiden skifter, betyder, at der ikke er noget rigtigt og forkert, men at de normative værdier hele tiden er i udvikling – og forhåbentlig vil udviklingen fortsætte i retningen af, at vi bliver mere og mere medfølende.

Dette popnummer, med det elektroniste bagtæppe, forener det storslået og flydende med det sagte og intense. Dette propper kunstneren ind i en form af samfundsrelevante problematikker. Denne evne er med til at skabe det empatiske og elegante musikalske udtryk, som Westerman har fået bred anerkendelse for – især med det tidligere nummer “Think I’ll Stay”. Alle disse udgivelser bliver samlet op på albummet Your Hero Is Not Dead, hvilket er sat til at skulle udkomme den 5. juni.

Indtil det nye album dropper, kan du give “The Line” et lyt her, og se den tilhørende finurlige animationsmusikvideo.

Tags:
Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com