fbpx

Track by track: Freja Kirk tager dig med gennem sin nye EP ‘Sloppy Seconds’

Foto: PR

Queer-forbilledet Freja Kirk er i dag ude med en spritny EP som opfølger til albummet ‘Pussyfield’, der ramte gaden sidste år. Tag med artisten på en rejse gennem ‘Sloppy Seconds’ lige her.

Det er ikke mere end seks måneder siden, at Freja Kirk udgav albummet Pussyfield, der med numre som “Pussy Gone Wild” og “Fine Thing” fik kastet mange roser efter sig. Siden har artisten holdt en kort pause på udgivelsesfronten og derimod koncentreret sig om den Danmarks-turné, hun netop nåede at skyde igang, inden hele Danmark lukkede ned. Og selvom det er svært at forestille sig, at noget som helst kan veje op for de aflyste koncerter, er de seks nye numre på Sloppy Seconds alligevel et tiltrængt plaster på såret. Om EP’en siger Kirk:

– ’Sloppy Seconds’ er alle numre, der ikke kom med på ’Pussyfied’-albummet. Ikke fordi de var dårlige, men fordi de stak ud på en måde, som jeg ikke kunne placere i dét univers.

Læs om alle EP’ens seks numre her:

Læs også  Ugens Uimodståelige // uge 11

“Pancake epiphany”

Min kæreste elsker det her nummer og spurgte mig forleden, hvad det egentlig handler om. Men for mig er “Pancake epiphany” ikke en konkret historie – men mere en følelse af at vågne af varmen fra solens stråler, en kølig brise, der skyller ind over de krøllede lagner og det hele, der flyder sammen med sexede blikke og duften af i går.

“Ms. Right”

Ms. Right er et forhold. Hvordan det starter, hvordan man bliver forelsket, hvordan hverdagens kedsomlighed kan snige sig ind under huden, hvordan man kæmper for forholdet, og – selvfølgelig – hvordan man kommer ud på den anden side, fordi man har mødt ‘Ms. Right’.

“How many rivers?”

Nogle gange aner jeg faktisk ikke, hvad “How many rivers?” handler om. Den er skrevet i en rus af følelser og tanker – og ét stort spørgsmål til mig selv, som jeg aldrig helt får svaret på; hvor mange floder skal jeg krydse, før jeg finder mig selv? Og så er det sgu også meget fedt, at det er Che Pope’s favorit.

“Par avion”

Nogle gange skal man bare tage flyveren. Det kan være den hurtigste og mest direkte vej til næste station. Jeg er som person meget kringlet, så det er ikke altid lige nemt. Arbejdstitlen på sangen var “Captain”, og den handler om at være kaptajn på sin egen flyver, no matter what.

“You say you got reasons”

Det her nummer er måske det der gør mest ondt at synge. Det handler om den sidste tid med min far. Og de frustrationer der fylder, når man som teenager skal sige farvel til en forælder.

“The devil’s claw”

– Nogle gange kan min melankoli virke som den smukkeste ørken men med den mest perfekte udsigt. Selvom min ørken er fyldt med slanger, og sandet brænder under fødderne, og min mund er tør, så er det dér, jeg finder lige præcis den person, der kan fryse min ørken til is.

Lyt til hele EP’en samlet her.