fbpx

FORPREMIERE: Johannes Smed udgiver elegant livesession

Foto: Bechbox

Til den inderlige sang “Du Er”, der meget passende handler om at turde elske hinanden på afstand, udgiver Johannes Smed nu en elegant livesession, der er optaget på kunstmuseet KUSNTEN i Aalborg. Vi er glade for, at vi i dag helt eksklusivt kan tilbyde et kig ind i den eventyrlige verden med forpremieren på videoen.

Johannes Smed er en musiker, der er vant til at skabe billeder med sine tekster. Nu sætter musikeren minimalistiske livebilleder på nummeret “Du Er”, og gør sangen levende ikke blot for høresansen. I videoen bliver vi taget med på en lille rejse rundt i det minimalististe og arkitektoniske udstillingsrum, der dermed giver sangen rum og plads til at udfolde sig og ikke mindst udvikle sig. Og udvikle sig det gør den. Sangen begynder blidt og hen mod slutningen, spredes musikerne sig i rummet og Johannes’ vokal får en god portion rum, der fremhæver den følelsesladet side af sangen. Det at der opstår afstand mellem musikerne, indikerer fint den distance der også udfolder sig i sangens tekst. At selvom der er afstand, er samhørigheden stadig stor. Selv siger Johannes Smed følgende om, hvad sangen handler om og dens udvikling i betydning:

Læs også  boy pablo: Tre numre jeg hører på repeat

Da jeg skrev sangen troede jeg, det var en sang om at savne, men over tid gik det op for mig, at teksten handler om dyb kærlighed. Om at eksistere fordi du er–at du er, så jeg er, så vi er.

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com