fbpx

Elo Kay leverer kvalitets rap i højeste kaliber igen igen

Foto: Naw Marip

Hvis du vil lytte til dansk kvalitets hiphop, er dette det helt rigtige sted. Elo Kays “Big Bad Wolf” er en imponerende omgang rap med et ligeså imponerende budskab.

Hvor kan han altså bare rappe ham Peter Mwabala med kunsternavnet Elo Kay. Lige fra starten har vi været imponeret over den dansk-zambianske rapper, og senest skrev vi om hans single “Guess We Made It“, hvor han prøvede at stikke lidt til den klassiske forståelse af succes. Endnu engang er han ude og lufte sine holdninger på det klassiske rap-nummer “Big Bad Wolf”.

Cruisende gennem byen kritiserer han den racisme han selv har mødt her i Danmark, men sender også røfler til den anden side af Atlanterhavet, hvor Donald Trump holder til. Han kommer så vidt omkring til at skælde ud på firmaers ødelæggende adfærd i forhold til vores alles sammen planet, samtidig med at han rapper om nogle af sine helte, som Nelson Mandela og Malcolm X. Selv fortæller han om nummeret:

“Big Bad Wolf” er i denne her sang billedliggørelsen af grådighed, korruption, racisme og undertrykkelse. Sangen handler for mig om den modgang og de fordomme man kan blive udsat for, samt uretfærdigheden, der er til stede i verden. Den handler om en stilling man kan tage over for den slags. At være klar til at slås for det man tror på uanset presset.

Nummeret er et hårdtslående produceret hiphop-nummer med et distorted dybt omkvæd, der vibrerer helt inde i sjælen. Lyt til Elo Kay på “Big Bad Wolf” herunder:

Tags:
Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com