fbpx

Ugens Upcoming: Magnus Tempels

Foto: Joakim Lambek

Denne ugens upcoming er den fremadstormende artist Magnus Tempels, der lige nu er aktuel med singlen “Let Go” , og inden længe vil slippe sit debutalbum. Lær den spirende musiker bedre at kende her.

Den lovende elektroniske singer-songwriter Magnus Tempels er for alvor begyndt at bane vejen for sig selv mod en veletableret plads på den danske musikscene. Kunstneren slog benene væk under os med sit seneste singleudslip “Let Go“, der med sin medrivende energi virkelig viser den kommende popstjernes talenter indenfor både sangskrivning og producering. Vi vil mene, at der er god grund til at holde øje med den fremadstormende Magnus Tempels i den nærmeste fremtid, og derfor er han også denne uges upcoming. Du kan lære musikeren bedre at kende gennem disse 10 spørgsmål, vi stillede ham.

Hvem er Magnus Tempels?

– Musikalsk set er jeg kort sagt singer-songwriteren, der smed den akustiske guitar ud af vinduet og begyndte at producere mine sange i stedet.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Min lyd centrerer sig om kontrasten mellem en let svævende vokal og en støvet, rå, pulserende produktion. Generelt er jeg meget optaget af store spænd i musik. Jeg synes, det er spændende at undersøge forskellen på et storladent tema og en skrøbelig vokal.

Hvordan startede du?

– Det hele startede med, at jeg efter afslutningen på 9. klasse i 2014 tog min guitar og et par sange i hånden for at prøve kræfter med at spille på gaden. Her brugte jeg 4-5 år på at spille på de Københavnske og Europæiske storbyers gader og stræder. Dette lærte jeg meget af, da det var ret grænseoverskridende. I foråret 2018 mistede jeg fuldstændig inspirationen for den akustiske musik. Jeg genfandt heldigvis inspirationen herefter i de uendelige muligheder, computeren tilbyder.

Læs også  Ugens Upcoming: Niko Blonde

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– Når jeg skriver sange, befinder jeg mig i et stort kaos af at være sanger, sangskriver, producer og mixer. Det hele sker på én gang, hvilket gør, at jeg holder mig fra at falde ned i en bestemt form – dét holder mit drive i gang. På den måde føles processen enormt intuitiv.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– VETO, James Blake, Thomas Dybdahl og Ásgeir.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Thom Yorkes plade Tomorrow’s Modern Boxes, som har et utroligt velstøbt og legende, minimalistisk univers.

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Jeg er i gang med at færdiggøre mit kommende debutalbum, som forhåbentligt kommer i efteråret 2020. Så jeg bruger rigtigt meget tid i studiet for tiden – på at videreudvikle min lyd og skabe nye sange. Jeg glæder mig sygt meget til at vise de her sange til folk, og til at komme ud og spille dem live.

Læs også  Ugens Upcoming: AYA MAI

Hvad er drømmen?

– Jeg drømmer om at kunne finde mig et publikum, som forstår essensen af min musik, så jeg ikke konstant behøver at tænke over, om min lyd mon er kommerciel nok til at kunne få skudt karrieren i gang. Jeg håber derfor, mit kommende album kan hjælpe mig med at komme ud at spille i Tyskland, da den elektroniske scene lader til at være markant større dernede.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Der synes jeg klart, at “Let Go” rigtig fint viser min spændvidde i musikken, hvor der både er plads til at være sårbar og vred.

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

– På Skovbar i København har de en drink kaldet “Misfits”. Når du læser beskrivelsen, lader det til at være en dårlig kombi af ingredienser, men når du smager den, bliver du forbløffet over, at det fungerer. Jeg håber lidt, det samme gælder for oplevelsen af min musik – specielt for dem, som har fulgt mig i længere tid, der så singer-songwriteren forlade den akustiske guitar helt og skifte genre over til det elektroniske.

Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com