fbpx

Den danske sommer bliver uden festivaler

Foto: Northside 2018 // Peter Kirkegaard

Forbuddet mod større forsamlinger gælder til og med august, og dermed aflyses alle danske festivaler.

Distortion var tidligt ude og rykkede allerede i starten af maj festlighederne til august i håbet om, at det i sensommeren ville være forsvarligt at samles i større grupper. Men efter aftenens udmelding fra regeringen, bliver dette altså ikke en realitet. Alle danske festivaler, som skulle have været afholdt til sommer, må ikke finde sted. Det betyder blandt andet, at fejringen af Roskilde Festivals 50-års jubilæum må vente til 2021.

Administrerende direktør i Roskilde Festival, Signe Lopdrup, har udtalt:

– Vi er dybt ulykkelige. Vi frygtede, at det ville ske. Vi har til det sidste håbet, at det ikke ville ende på denne måde. Men risikoen for smittespredning er for stor, når så mange mennesker er samlet, og det hensyn er ubetinget det vigtigste.

Og det er ikke nogen hemmelighed, at aflysningen af Roskilde Festival har store konsekvenser, som Lopdrup fortæller:

Læs også  Melby forstætter i det lækre indie-spor

Det er endnu for tidligt for os at sige noget præcist om de økonomiske konsekvenser; de afhænger af hvilke ordninger og hjælpepakker, der er – det skal vi nu til at se nærmere på. Konsekvenserne vil dog være alvorlige uanset. Ikke bare for os, men også for de frivillige foreninger, kulturpartnere, virksomheder og organisationer, der står bag boder, yder service på pladsen eller som bidrager med programindhold og produktioner. Mange af disse aktører er i forvejen meget hårdt ramt af Corona-krisen.

Og det er ikke kun Roskilde Festival, som rammes hårdt. Også festivaler som Heartland, NorthSide, Tinderbox, Musik I Lejet og Smukfest må desværre aflyses.

Læs også  Movits! giver dig følelsen af kokusnøddrinks på stranden

Vi håber, at festivalerne genopstår i 2021 uden alt for store mén.

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com