fbpx

Little Dragon – Lille VEGA

Foto: Ellen Edmar
Venue: Lille VEGA
Dato: Tirsdag den 10. marts 2020

Det elektroniske indiepop-band Little Dragon medbragte en kæmpe dansefest til Lille VEGA. Med masser af karisma og energi fik gruppen for alvor vist, at de ved, hvordan man spreder god stemning og leverer et fedt og nærværende show.

Little Dragon – Lille VEGA
4 / 5 Anmeldelse

Som forsanger i den ultimative indiedarling Little Dragon, har Yukimi Nagano med sin unikke og karismatiske stemme tiltrukket mange store artisters opmærksomhed. Heriblandt har bandet optrådt på nummeret “Empire Ants”, hvor Nagano synger et vers for Gorillaz, og på KAYTRANADAs “Bullets” har gruppen også givet en hånd med. Dette er en forholdvis stor bedrift for et svenskbaseret band, der gennem årenes løb har opbygget en stor fanskare verden over. Og derfor var det heller ikke nogen overraskelse at aftenens koncert var udsolgt.

På klokkeslættet 21 trådte Little Dragon på scenen, og trods en lidt dårlig lyd, der gjorde at Naganos stemme var svær af finde blandt instrumenterne, formåede bandet alligevel at gøre sin entré på fin manér. Frontkvinden smed sin sorte jakke, og havde et prangende rødt jakkesæt indenunder, der markerede, at nu kunne festen gå igang. Den fornyligt udgivne uptempo ballade “Hold On” blev nummer to på tracklisten og gjorde, at der for alvor kom gang i den gode stemning blandt publikum.

Med sin elegante og sprudlende ildsjæl lurede Nagano publikum ind i Little Dragons magiske univers. Svenskeren fik charmeret alle godt og grundigt med sin selvsikre dans og smukke vokal, der dog på trods af sin behagelige lyd, druknede flere steder under koncerten. Instrumentalisterne havde en tydelig musikalitet, og bandets kemi var svært fængende, hvilket ikke var til at overse. Men de mandlige talenter ‘overshinede’ til tider forsangerindens flotte og ellers fyldige vokal. Noget der var svært at se bort fra, selvom bandet havde medbragt en masse af deres velkendte tracks og gode energi. Når det fungerede, fungerede det dog rigtig godt. Især på mere stille numre som “Pink Cloud” fik Nagonos stemme mere plads i lydbilledet. Disse øjeblikke var blandt aftenens bedste.

Nummeret “Lover Chanting”, der er et af gruppens ubestridte hits fra 2018-EP’en i samme navn, var klart også et af højdepunkterne for aftenen. Hele salen dansede i takt til de groovy og lækre melodier fremtryllet af Nagano og de mandelige medlemmer, der fik rystet en stor portion energi af sig på VEGA-scenen. Men bedst som man troede, at gruppen havde sat et punktum for koncerten med en lang og dramatisk version af “Lover Chanting”, og trådt ud af scenen, fik det opstemte publikum hujet kvartetten ind på scenen igen. Et af de tre ekstranumre blev det store elektroniske hit “Wildfire” (et SBTRKT-nummer feat. Little dragon), der endnu en gang gav anledning til en kæmpe ‘klubfest’ med stroboskoplys og pumpende bas, der kunne mærkes helt ned i brystet. Her fik gruppen fra alvor vist deres flair for at stå på en scene og sprede gode vibes. Med energidepoterne fyldt op til resten af ugen, varme i kroppen og med et stort smil på læben, kunne publikum drage ud i den kølige forårsaften igen.

Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com