fbpx

Magisk og højlydt hyldest til stærke kvinder

Foto: Misha Meghna

Med lungernes fulde kraft, hylder Sabiyha de uregerlige, viljestærke og højtråbende kvinder, på overbevisende debutsingle. 

Navnet er Sabiyha, titlen er “Choorile”, og begge dele er værd at bide fast i. Det unge nye talent voksede op i London og har guyanesiske rødder. Kombinationen af disse to kulturer og musiktraditioner kommer smukt til udtryk på hendes debutsingle, der udkom i går.

Ordet Choorile stammer fra et guyanesisk folkeeventyr, der handler om et magisk banshee lignende væsen, og ordet er dermed blevet en betegnelse for kvinder, der er højlydte, uregerlige og påståelige. Det er derfor en meget passende titel til nummeret, der er en hyldest til stærke kvinder, der ikke bare følger stille med strømmen og lader sig lede, men i stedet råber op og står op for sig selv.

Læs også  Norske indiestjerneskud girl in red deler flot og dyster musikvideo

Sangen indhyller dette vigtige tema i benhård power og insisterede inderlighed. Kunstneren behersker en vokalteknik, der refererer til den karnatiske musiktradition, der stammer fra det sydlige Indien. Disse harmonier og flotte fraseringer blandes med et tungt progressivt beat, der læner sig i retningen af grime. Nummeret fremstår dermed yderst nuanceret. Lige så stærkt og magtfuldt det er, når beatet slår i takt med aggressionerne, lige så elegant og magisk er det, når det pilles ned til blot Sabiyha’s svævende vokal og de organiske trommer. En debutsingle der indkapsler kvindelige egenskaber på unik vis.      

Musikeren springer ud af en stor familie, hvor de kvindelige roller har stor betydning. Sangen tager udgangspunkt i kunstnerens egen viljestærke og intelligente mor, der har opfordret Sabiyha til at have sine egne holdninger og gå sine egne veje.

Læs også  SALLY opfordrer dig til at vælge med sin nye single

Det er ikke til at overhøre budskabet eller det kæmpe musikalske potentiale. Tag selv et lyt her.   

Tags:
Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com