fbpx

I følelsernes vold bringer Yves Tumor kaotisk ro med nyt nummer

Foto: Jordan Hemingway

Den eksperimenterende multiinstrumentalist og producer Yves Tumor er ude med en stærk kærlighedssyg single.

Nummeret “Kerosene!”, der udkom i mandags, er et værk der svæver mellem psych rock og moderne pop – uden helt at kunne defineres. Der er ekspressive shoegaze guitarriffs for alle pengene, som bliver serveret med udtryksfulde harmonier fra singer-songwriter Diana Gordon, også kendt under scenenavnet Wynter Gordon. Dette er et samspil der indeholder både kaos og ro og skaber referencer til de 90’ernes alternative lyd.  

Yves Tumor, der bærer det civile navn Sean Bowie, er ikke bange for at afprøve forskellige retninger og undersøge mulighederne for, hvad musik kan. Det gør den amerikanske kunstner endnu en gang med sit nyeste udspil, der skubber til grænserne med et abstrakt og divers lydunivers. Om musikeren fortsætter denne medrivende musikalske og udforskende rejse, finder vi ud af den 3. april, hvor Yves Tumor udgiver sit fjerde album Heaven To A Tortured Mind. Forud for udgivelsen ligger også nummeret “Gospel For A New Century”, der skabte en del omtale i starten af året, med den tilhørende sensationelle musikvideo, hvor det ikke er til at vide, om man er vidne til en eventyrs-fetich eller et spøgende mareridt.

Læs også  Nylenda tager dig væk fra dansegulvet og en tur i rummet

Efter blandt andet at have opvarmet for Roskilde Festival aktuelle Mura Masa, er Yves Tumor netop draget på tour, hvilket også bringer musikeren og hans band til Danmark. De spiller på Lille Vega den 24 maj, hvor det genrevridende univers kan opleves live.

Hør se nye single “Kerosene!” her:

Tags:
Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com