fbpx

Post-punkede Loose Fit fra Sydney sammenkobler tango, angst og småkager i plastikfoliebakker

Foto: PR

Det eksperimenterende band Loose Fit er i færd med at sammenstykke en surrealistisk energibombe af en EP. Andet udspil til denne udkom i mandags med en tilhørende video.

Kvarteten Loose Fit springer ud af Sydneys undergrund med deres melodiske post-punk og høje energiniveau. De fandt sammen over deres fælles glæde for eksprimenterende musik, hvilket også er den vej de selv er gået. Deres nye single “Black Water” præges af den attitudetunge og karismatiske vokal og en groovy basrundgang. Dette tilsættes skingre frygtindgyede skriglignende-samples, der muligvis stammer fra en guitar. Frygt er også temaet i sangen og bandet maler billedlige beskrivelser af, hvordan angsten kan føles som som sort vand, der løber dybt i årene og er med en overalt: “with you in the car park, with you in the diner, with you in the snack aisle, with you in the elevator

Men hvor kommer tangoen og småkagerne ind i billedet? Til singlen har kunstnerne udgivet en musikvideo. Den følger et dansende par rundt i en tangorutine foran et forstenet dommerpanel mens de spiser industrielle småkager og kigger kunstigt på parret. Dette set-up virker meget surrealistisk og ja, angstprovokerende. Hele videoen er filmet i ét take, hvilket blot er med til at forstærke den sære steming.

Der er uden tvivl tale om et band, der er ude på at bryde tabuer og provokere og dertil benytte sig af alle virkemidler til at komme ud med deres budskab – hvilket man må sige de formår. Bandets kommende EP er sat til at blive udgivet den 3. april, og mon ikke vi kan forvente flere særheder og surrealistiske elementer fra Losse Fit i fremtiden.

Tags:
Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com