fbpx

by:Larm Festival 2020: Min første gang med Brigt

Foto: Selma Haaland 
Venue: Ingensteds
Dato: Lørdag den 29. februar

‘Min første gang med’ er en artikelserie om nogle af de kunstnere, vores skribenter oplevede live for første gang under årets by:Larm Festival 2020. Artister som på den ene eller den anden måde har overrasket eller er gået ud over alle forventninger.

Føler du (ligesom visse andre), at du simpelthen bare er blevet født ind i en forkert tidsalder? Så kan du tage på en tidsrejse med norske Brigts lyd. Brigt er med sine kun 20 år et wonderkid, der er vokset op med både Beethoven og Beatles som inspirationskilder, og det er ikke svært at se. Lørdag aften på by:Larm Festival troppede han op med bandvennerne til en koncert på Ingensteds – et venue der var godt fyldt op.

Læs også  Koncertanbefalinger // Uge 25

Brigt sad skiftevis bag klaveret og mikrofonen, hvor spilleglæden var stor, overgangene var ligeså bløde som en fløjlsjakke og udtrykket var stilsikkert. Resten af bandet kørte stilen, takterne og instrumentføringen med en helt distinkt smoothness og en stor spilleglæde, som man sjældent har set i et sådan omfang hos debutanter.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har en lille (læs: svært overskyggende) svaghed for langt 70’er-garn, kassebukser og en lyd, der får mig til at føle, at jeg er en del af nogle af de mest nytænkende og definerende strømninger, vi har mødt i moderne tid. Alle de ting kunne Brigt og band levere til deres koncert i hjembyen Oslo, hvor især numre som “May” og “Tenderly” trak ind i et univers, der både gav associationer til bløde dancemoves i Saturday Night Fever og den progressive lyd, som man kan høre på Beatles’ Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.

60’erne og 70’erne er bestemt ikke døde i den lyd, man hører i 2020, men det er sjældent, at det er så gennemført. Tak for turen i tidskapslen, Brigt.

Johanne Nedergaard
johannenedergaard@bandsoftomorrow.com