fbpx

FORPREMIERE: SPOT-aktuelle Neon Priest byder dig syndigt ind i deres high-definition popunivers

Foto: Andreas Dyssel

Mange ting tyder på, at danske Neon Priest går en lysende fremtid i møde. Vi har fået lov at holde en eksklusiv forpremiere på bandets eksperimenterende pop-single “Red Lights”, der rammer diverse streamingtjenester imorgen. Med singlen følger en underholdende og dragende musikvideo der bringer associationer til Twin Peaks’ mystik.

Neon Priest er et selverklæret high-definition popband, der i morgen udkommer med deres anden single “Red Lights”. Nummeret karakteriseres af forsanger Julius Winthers frembrydende vokal, der spiller perfekt sammen med det genkendelige, poppede og samtidig alternative og eksperimenterende lydbillede. Klangfulde percussions runger gennem kompositionen i kontrast til den dybe elektroniske bas og de flyvende diskante synths. Det er tydeligt, at kvartetten har en mission om at skabe en distinkt lyd for bandet, samtidig med at de vil kunne fornye sig gang på gang. Om deres lyd fortæller bandet selv:

Læs også  Vi udfordrer dig til at se Benjamin Havs nye musikvideo uden at grine

– Vi fandt hurtigt ud af, at vores musik ikke skulle dvæle i noget nostalgisk, men hellere tale til øjeblikkets sanser. I en periode lyttede vi en del til techno og blev inspirerede til markant at skifte stil. Vi begyndte at arbejde med mere intuitive idéer, og vores lyd blev skarpere, som et slags lyd-stilbillede.

I den tilhørende musikvideo følger vi et mystisk væsen, der længes efter følelsen af at ressonere med et andet væsen. Især det røde lys – der er kilden til denne sanselige oplevelse, som væsenet hungrer efter – bringer associationer til Twin Peaks universet, med sin mørke, mystiske og humoristiske absurditet.

Læs også  Animaux Animé udgiver dødsdisko samt tungeslaskende musikvideo

Singlen er andet udspil fra bandets kommende debut-album, af samme navn som førstesinglen “7 Sorrows”. Bandet udtaler, at de allerede arbejder på ny musik, der skal følge i kølvandet på albummet, som bandet tager med under armen, når de gæster SPOT Festival i år. Neon Priest lover et eksplosivt show på den aarhusianske branchefestival, når de omdanner deres elektroniske produktioner til en energisk organisk konstellation der byder publikum ind i deres mystiske og eksperimenterende high-definition popunivers.

Du kan eksklusivt se Neon Priests musikvideo og høre “Red Lights” lige her:

Filmen er instrueret af Emma Lund Rasmussen

Tags:
Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com