fbpx

FORPREMIERE: BIAS debuterer som ‘Danmarks første future-soul band’

Foto: Aida Berisha

Det danske band BIAS er klar med deres debutsingle “Clearer Now”, og italesætter dem selv som det første danske future-soul band.

I 2019 brugte danske BIAS størstedelen af tiden i studiet, for at skrive og indspille musik, men nu i 2020 er bandet klar til at slippe deres kunst fri til folket, og de lægger skarpt ud med nummeret “Clearer Now”

Der er ingen tvivl om, at bandet er inspireret af det australske selverklærede future-soul band, Hiatus Kaiyote. Future-soul kan beskrives som en afgrening af den hypede neo-soulgenre, der især forbindes med kunstnere som Nao og Tom Misch. BIAS formår dog at gøre den danske version af genren til deres helt egen, med jazzede arkorder og en legende vokal, der let og adræt bevæger sig over den springende melodi.

Læs også  RUST Sleeps Around annoncerer de sidste seks navne til juni-programmet

Bandnavnet BIAS antyder det budskab som gruppen ønsker at sætte fokus på, nemlig at vi som individer anskuer verden forskelligt. “Clearer Now” handler om, hvordan man kan bliver ved med at lære og blive klogere, og når man så ser tilbage på fortiden, opdager man, at man ser langt klarere nu.

Selvom debutsinglen først rammer streamingtjenesterne imorgen, kan du give det dugfriske danske band et lyt her hos os:

Tags:
Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com