fbpx

FORPREMIERE: Bliv beruset i Asien på “Narrow Cracks”

Foto: Christian Friëdlander

Der er dømt musikalsk syretrip fra ende til anden på det nyeste udspil fra den danske duo The Bowdashes.

Under nattehimlen, et sted i en varm og fugtig asiatisk storby, sidder en mand – godt og vel bevidstløs af diverse stoffer og alkohol – og skriver et brev. Brevet er til en forgangen kærlighed, som han ikke formåede at elske. Sådan går historien i “Narrow Cracks”, der er den syrede nye single fra de danske kvinder bag The Bowdashes.

På den tilhørende musikvideo bliver vi inviteret på et syretrip, der skal føre os gennem storbyens brede boulevarder på en scooter, klaustrofobisk klemt sammen af de andre rejsende på vejen. Akkompagneret af en eksperimenterende guitarsolo, bevæger vi os derefter på hypnotisk vis ned ad en bjergvej, og når at synke helt ind i trancen inden billederne formørkes, og vi er tilbage i virkeligheden.

Læs også  José González klar med endnu en single fra længeventet album

Bag bandet er Linn Holm og Nana Nørgaard, der blandt andet har supportet for navne som Psyched Up Janis, Nelson Can og Velvet Volume. The Bowdashes har tidligere opnået international opmærksomhed, og blevet omtalt som “de evigt irriterede døtre af Patti Smith og David Lynch” af Indie Berlin. Der råder da heller ingen tvivl om, at tonen i “Narrow Cracks er frustreret og utilfreds, og skævheden i tracket er også bemærkelsesværdig.

“Narrow Cracks” er den tredje single fra det kommende debutalbum, hvor Bowdashes har udvidet deres lydpalette og taget et strammere greb om strukturen, samtidig med at de tillader sig selv at syre helt ud, i studiet såvel som på scenen. Vi ser frem til at høre albummet som helhed i den nærmeste fremtid, og syre ud sammen med The Bowdashes.

Læs også  Fremadstormende Julie Ellinor bringer sin ærlige, alternative pop til Byhaven

Se den medrivende musikvideo her:

Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com