fbpx

10 hurtige til… VANT

Foto: Riccardo Raspsa

På fredag den 7. februar spiller det britiske postpunk indieact med Mattie Vant i front sin første koncert i Danmark. Det sker på Ideal Bar, og som forsangeren selv spår, bliver det en hæsblæsende debut.

Albummet Conceived In The Sky udkom i begyndelsen af Januar, efter forsangeren Mattie Vant tog en pause fra projektet. På pladen reintroducere bandet sig selv og er gået fra en meget alternativ punk/rock lyd til et væld af forskellige genre, hvor der bliver udvist følelser og stor originalitet. VANT er en artist, der ikke er bange for at udfordre og skabe sin egen måde at udfolde sig på, så man som tilskuer bliver omgivet af en helt særlig atmosfære.

I anledningen af VANTs koncert i Danmark har vi stillet ham 10 hurtige spørgsmål:

1. Min musik er…

– Politisk-nysgerrig, eksitentiel alternativ pop rock.

2. Jeg begyndte at lave musik, fordi…

– Jeg opdagede i min tidlige ungdom, at det var den eneste ting, der rigtig fangede mig. Fra det øjeblik af, var det det eneste, jeg ville.

3. Jeg finder inspiration i…

Film, dokumentarfilm, comedy, politik, religion og samfundet.

4. Den bedste koncert, jeg nogensinde har været til, var…

Det står mellem David Byrne på Hammersmith Apollo og Neil Young på Montreux Jazz Festival.

5. Den vildeste koncert, jeg selv har spillet, var…

– Leeds Festival på ‘Main Stage’, hvilket har været mit hovedmål, lige siden jeg begyndte at spille i band. Jeg kan stadig ikke forstå, at det rent faktisk skete. I form af totalt kaos vil jeg sige Moles i Bath. Det var helt vanvittigt – da én person bevægede sig, blev hele rummet sat i svingninger, min mikrofon blev væltet af publikum cirka 20 tyve gange, der var en invadering af scenen i den sidste sang, og da vi overvejede at spille et ekstranummer, så vi bogstaveligt talt en tilskuer holde en guitarpedal over sit hoved som en slags ofring.

6. Hvis ikke jeg var musikere, ville jeg…

– Højest sandsynligt arbejde med en form for velgørenhed.

7. Min yndlingsartist lige nu er…

– Sparklehorse.

8. Det vigtigste for mig, når jeg laver musik, er…

– Teksterne.

9. Når folk lytter til min musik, skal de…

– Ryge en joint.

10. Min kommende koncert i københavn bliver… 

– En hæsblæsende debut. Det er min første gang i Danmark, så jeg vil gerne gøre et godt indtryk.

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com