fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 6

Foto: Young M.A // PR

Denne uges koncertanbefalinger byder på alt fra post-rockede toner, til elektroniske pop-vibes, til progressiv amerikansk hiphop. Vi har samlet fem interessante oplevelser, som du kan læse meget mere om herunder.

EFTERKLANG

Hvornår: Onsdag den 5. februar
Hvor: Voxhall

EFTERKLANGs lyd er dyb og kraftfuld, og med forsanger Casper Clausens bløde vokal i front, bliver der skabt et helt unikt rum. Bandets poetiske tekster er utroligt dragende og giver gåsehud fra allerførste lyt. Den danske post-rock gruppe udgav i september 2019 deres femte album Altid Sammen, som var deres første på dansk. I december udgav de EP’en Lyset, der består af fire sange fra Altid Sammen – den her gang akkompagneret af South Denmark Girls Choir. Udover den kommende koncert i Århus, har de spillet en udsolgt releasekoncert i Hamborgs Elbphilharmonie, og to koncerter i DR Koncerthuset. Så koncerten på Voxhall vil helt klart være et besøg værd.

Dopha

Hvornår: Torsdag den 6. februar
Hvor: Ideal Bar

Den 22 årige Dopha udgav sin debutsingle “September Till June” i slutningen af september 2019 og i starten af 2020 kom hendes anden single “Happy for Me”. Den nyopstartede sangerinde var blandt de 20 danske navne vi mener er værd at holde øje med, for med hendes blot to udgivelser har hun bestemt imponeret os. Dopha har skabt et helt særligt melankolsk univers, og hendes debutsingle beskriver hun selv som: ”en skrøbelig melodi med et beskidt beat, der leger med kontraster i både tekst og musik.” og netop dette beskriver den unge sangerindes lyd enormt godt. Udover hendes koncert i VEGA, kan man også opleve hendes spille til Musik I Lejet til sommer.

Læs også  Koncertanbefalinger // Uge 24

KLEIN Åbningskoncert // JÆRV

Hvornår: Lørdag den 8. februar
Hvor: Karens Minde Kulturhus

Spillestedet KLEIN er en del af kulturhuset Karens Minde, som ligger i hjertet af Sydhavnen. Spillestedet bliver på lørdag indviet af den blomstrende elektro-pop duo JÆRV, der består af sanger og sangskriver Amanda Glindvad og producer og sangskriver Mathias Smidt. Duoen udgav deres seneste album tilbage i 2019. Deres produktioner er intense og kraftfulde, og bliver understøttet af et malerisk og poetisk lyrisk univers. JÆRV har tideligere spillet på blandt andet Smukfest og SPOT Festival mm. Der vil med sikkerhed være god grund til at lægge vejen forbi åbningkoncerten af KLEIN og opleve JÆRV.

Athletic Progression

Hvornår: Lørdag den 8. februar
Hvor: Hotel Cecil

Den århusianske trio Athletic Progression består af Jonathan Jull Ludvigsen, Justo Gambula og Jonas Cook. De har formået at skabe et helt unikt genreudforskende univers, som emmer af jazz, hiphop-beats og spulede harmonier. For et års tid siden udgav de deres debutalbum Dark Smoke, der både indeholder originale instrumentale numre, samt numre, med vokale features fra blandt andre Minna Forouzandeh, der pryder albummet med sin lækre soulede stemme. Den spirende trio har bestemt bevist deres værd på den danske musikscene det seneste år. Bandet forventer selv at koncerten bliver ‘poppin’, da vi bad dem svare på 10 hurtige.

Læs også  SPOT Festival løfter sløret for de 10 første navne på plakaten

Young M.A

Hvornår: Søndag den 9. februar
Hvor: Lille VEGA

Der er god grund til at glæde sig til, at den amerikanske rapper Young M.A gæster København. Katorah Marrero, som er hendes borgelige navn, udgav sit debut album Herstory in the Making, i september 2019. Albummet var en fuckfinger til kønsfordelingen i hiphop-verden, og en klar besked om manglen på diversitet. Det blomsterende internationale hiphop-håb har siden sin debut i 2015 haft stor succes, blandt andet har hun åbnet for Beyoncé i MetLife Stadium, og spillede oven i købet på Roskilde Festival i 2017. Vi på redaktionen er vilde med rapperen, og håber på at se meget mere til hende i fremtiden. Hendes trappede lyd og skarpe rim vil uden tvivl sætte gang i festen i Lille VEGA.

Arense Elvira Riis Warny
Arensewarny@bandsoftomorrow.com