fbpx

Dragende dødsdisko fra Koldings undergrund

Foto: Thomas Sørensen / Peberman

Noget pulserende lurer i Koldings undergrund. Med kaos og vildskab forsøger bandet Animaux Animé at genoplive 80’ernes synth i en mørk version.

Bandet Animaux Animé betegner selv deres musik som “dødsdisko” og kan bedst beskrives som et eksplosivt sammenstød mellem disko, punk og 80’er-synth. Der er især blevet skruet op for 80’er viben på deres nyeste single “Afterlife” der med den tilhørende video, udkom mandag den 20. januar.

Det melodiøse og temperamentfulde nummer bringer – med sin tyngde i den rytmiske bund og sin fyldige rumklang – tankerne hen mod kunstnerere som Joy Division og Sisters of Mercy.

I videoen til “Afterlife” ser man forsangeren Thor W vride sig i en teatralsk trancetilstand på en ensom mørk scene. Kombineret med de flakkende billeder i sort/hvid, hviler der en grusom gyserstemning over videoen. Med dette sammenstød af død og ekstase, mærker man efterlivet helt ind i nutiden og man fyldes af en larger-than-life følelse.

Meget af Animaux Animé’s identitet ligger i deres grænsesøgende udtryk. Kunstnerne fra Kolding eksperimenterer med alternative og blikfangende visuelle virkemidler i form af fuld make-up og diverse kostumer i deres gennemførte live performances.

Deres vilde univers er dragende, og vi er spændte på, hvad 2020 bringer fra deres side. Vi må sige, at med udgivelsen af denne single tyder noget på, at vi har meget godt i vente.

Læs også  Nordiske Hits // Uge 24

Videoen er produceret af Thomas Sørensen / Peberman, makeup af Anne-Sofie Vejlgaard og scenografi af Frederik Hansen.

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com