fbpx

Bands of Tomorrow Uncovers: 10 hurtige til… Blitzkrig

Foto: Michael Fuglsang

Få et indblik i den spirende gruppes univers, inden de går på scenen til vores 2-dages festival, Bands of Tomorrow Uncovers.

I 2019 blæste Blitzkrig os bagover med den længselsfulde og drømmende single “Blodrød Måne”. Senest har de udgivet tracket “Varm Kind (vi kommer aldrig ud)”, som er sidste udspil inden trioen slipper deres debut-EP. Den 24. januar kan du opleve Blitzkrig live til Bands of Tomorrow Uncovers – samme aften som OWMI og Blæst går på scenen.

Vores musik er…

Ikke jysk nok til Jylland og slet ikke smart nok til København. Det er desværre også det dilemma, vores liv består af – og dermed også det, vores musik udspringer af. Vi aner ikke, hvor vi hører til. Men mon ikke, der er nogle stykker derude, der kan nikke genkendende til den følelse.

Vi begyndte at lave musik fordi…

Vi er de eneste tre i vennegruppen, der kan finde ud af at spille på instrumenter. Altså, der var jo ligesom ikke andre muligheder.

Vi finder inspiration i…

Vores egne dødssyge, normale liv. Vores musik minder om andre gruppers tredje eller fjerde plade. Der hvor gruppen allerede har udgivet noget vildt, ungt og vovet og så når til den modne plade, hvor de reflekterer over fejlene og livet. Vi begynder simpelthen med den fjerde plade, så undgår vi også alt for meget hype-stemning. 

Læs også  11 spørgsmål til iomfro - Kvindernes Kampdag Special Edition

Den bedste koncert, vi nogensinde har været til, var…

Vi kan ikke blive enige om en fælles oplevelse så:

Simon Eliasson: Tool på Orange Scene i 2007. Er normal ikke vild med metal, men musikken var så vildt høj, og de havde visuels med, der gjorde, at jeg var ved at skide i bukserne. Time of my life.

Mattias (trommer): Håkan Hellström på Ullevi i Göteborg i 2017. At se 65.000 mennesker i fællessang og folkelighed og en sanger, der ikke er bange for 15 minutters taler imellem numrene og stadig tør, at slutte af med et gigantisk fyrværkerishow. Det er for vildt. Savner en dansk Håkan.

Peter (guitar): Radiohead på Orange Scene. Lige efter de havde udgivet “In Rainbows.” Alt for vildt.

Det vildeste sted, vi kan forestille os at spille, er… 

En diskotek-tour på Crazy Daisy’er i Jylland og Sydvestsjælland. Vi ville være katastrofalt fejl-castede, og folk vil stensikkert kaste flasker efter os. Men så vil der måske være en enkelt sart sjæl, der vil connecte med vores musik. Og det vil være det hele værd. Hvis ikke det, så tager vi Arena på Roskilde Festival kl 2 fredag nat. 

Hvis ikke vi var musikere, ville vi være…

Vi ville vel bare have de helt almindelige voksenjobs, vi har nu. Men måske vi ville dyrke akvarelmaling eller bruge den ekstra tid på nye fitness-trends.

Læs også  10 hurtige til: Daniel Schulz

Vi drømmer om… 

En dag at være ude at bowle og så pludselig høre vores egen musik brage ud af højtalerne. Så har man jo ligesom nået målet, ikke? Altså bare stå et helt random sted og pludselig høre ens egen musik røvhøjt.

Det vigtigste for os, når vi spiller live, er…

At ville folk noget. Ikke bare stå på en scene og gøre den der koncertting. Vi vil gerne forsøge at give noget videre og få set folk i øjnene. Og så sætter vi pris på at spille så højt, at det runger i folks brystkasser. Men det er ikke altid, vi må gøre det – desværre.

Når folk lytter til vores musik, skal de…

Tænke lidt over, om de ikke også har det lidt som os. Og så skal de turde give sig hen til guitarsoloerne…

Til vores koncert på Loppen kan man forvente…

At vi kigger folk dybt i øjnene. Ikke på den ubehagelige måd – det bliver ikke akavet. Men vi kommer ud på scenen, og vi kommer til at mene det meget. Rigtig meget.

Du kan tilmelde dig den officielle facebookbegivenhed her og købe din billet til eventet nedenfor.