fbpx

Ugens Upcoming: SOFIA

Foto: Christian Zervos

Det norske stjerneskud har allerede en halv million streams på sine første singler, og hendes musik bliver spillet i både ind- og udland. Kom ind under huden på SOFIA nedenfor.

I december måned udgav SOFIA den fine single “I Don’t Wanna Lose a friend”. Vi glæder os til endnu mere musik fra den spirende artist i fremtiden – men inden da tager hun dig med gennem sit univers i interviewet her.

Hvem er SOFIA?

SOFIA er mit artistnavn, og Sofia er den ægte mig. Der er ikke så stor forskel, og jeg ønsker heller ikke, at der skal være så stor forskel. Elsker at nå ud og åbne op, men samtidig være helt inde i mig selv. Jeg er en stræber, som prøver at finde ro. Jeg er en pige, som tror, at hun er Guds dyrebare datter, højt elsket af universets skaber. Det to ting skinner tydeligt igennem i mine tekster. Det personlige og det åndelige. 

Hvordan vil du beskrive din lyd?

Min lyd er kendetegnet ved en fremtrædende vokal, melodiske harmonier og elektronisk produktion kombineret organiske lyde. Når jeg skriver sange prøver jeg altid at skabe noget, som både er enkelt, originalt, ukommercielt og vigtigt: Noget som kan give lytteren noget. Jeg er meget begejstret for Coucheron, som har produceret de fleste af mine sange.

Hvordan startede du?

Det er svært at forklare, hvordan jeg startede. Jeg kommer fra en musikalsk familie og har lavet musik så længe, jeg kan huske. Jeg tror, jeg var fire år og spillede med to fingre på klaveret og lavede forskellige variationer ved at flytte en finger op og en finger ned. En to minutter lang instrumental sang. Ikke længere efter skrev jeg en sang som hed: “Eg har lyst til ein katt”. Den havde både vers, kor og akkorder. Da jeg var 10 år begyndte jeg til klaver og sang, og her var folk rigtig flinke til at løfte mig og lade mig spille min egen musik til diverse arrangementer. I 9. klasse meldte jeg mig til UKM (talentudviklingsforløb for unge i Norge), og der kom jeg til landsfinalen. NRK Sogn og Fjordane samlede mig op og lod mig spille til en ungdomskoncert på en festival, og netop der var der en, som pitchede mig til pladeselskaber Toothfairy. Derefter har jeg bare haft et godt og langt samarbejde med dem.

Læs også  10 hurtige til Uimodståelige Andreas Kruse

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

Når jeg skriver musik, begynder jeg som regel med akkorderne. Jeg sidder og spiller på klaver og forestiller mig, hvilken stemning, jeg vil have. Så kommer melodien og til sidst teksten. Tekst er egentlig det, som betyder mest for mig, så det er lidt rart, at det er den sidste del af processen. Jeg har prøvet at skrive tekster og digte først nogle gange, men så er det ofte på bekostning af en god melodi og akkorder. Jeg må prøve at finde en balance der.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Åh sådanne spørgsmål er jeg vild med! Jeg har mange musikalske forbilleder. Når jeg spiller får jeg af og til kommenterer om, at min musik minder om Aurora, Susanne Sundfør og Sigrid. Jeg kan godt lide de tre – Sigrid er i toppen. Jeg er også helt vild med John Mayers akkordprogressioner, Lauren Daigles tekster og Kacey Musgraves melodier, men jeg ved ikke, om de direkte påvirker min musik. Jeg kan godt lide tanken om, at jeg laver mit helt eget, men min musik er nok en blanding af alt, jeg har hørt gennem livet. Min mor elsker Debussy og min far elsker Coldplay – og Miike Snow hørte jeg meget som 10-årig. Det er ret interessant at tænke tilbage på.

Hvad er på pladespilleren lige nu?

Lige nu er hører jeg meget John Mayer og ikke mindst Coldplays nye album Everyday Life. Jeg elsker det! “Heart of God” var den første sang jeg hørte i 2020, og den er også nydelig.

Læs også  Ugens Upcoming: iomfro

Hvad er du i gang med lige nu (på musikfronten)?

Jeg har netop udgivet “I Don’t Want to Lose a Friend” – en sang, jeg er meget begejstret for. Så der er lidt arbejde, interviews og artikler i forbindelse med det. Derudover skal jeg deltage i Luttprisen 2019 (18. januar 2020), som jeg også er nomineret til. Og forhåbentlig er der ikke længe til, at jeg udgiver ny musik!

Hvad er drømmen?

Min drøm er, at kunne arbejde med musik hele livet – i forskellige former. I 2020 vil jeg gerne udgive mere musik, spille mange forskellige steder og hygge mig. Det vigtigste for mig er at gøre noget, som gør mig glad og samtidig betyder noget for folk.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Jeg kan godt lide “I Don’t Want to Lose a Friend” – mest produktionsmæssigt og melodisk. Men jeg elsker teksten på “Fake It” bedst. Budskabet det er noget, som jeg tror, mange kunne have brug for at høre.

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

Strawberry daiquiri og mojito er mine to favoritter! Jeg drikker ikke meget alkohol, men de alkoholfrie varianter er gode, hvis ikke bedre. Og så har jeg egentlig meget lidt styr på drinks, men vi kan vel prøve og beskrive min musik som en mojito: frisk, sød, klar, enkel, organisk og harmonisk.

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com