fbpx

Badesøen Festival annoncerer de første navne til plakaten

Foto: Selvhenter // Kristoffer Juel Poulsen

Badesøen Festival løber, for fjerde gang, af stablen den 8. august 2020. Festivalen er et arrangement mellem Forbrændingen og internetradioen The Lake, og finder vanen tro sted i og omkring Friluftsbadet Badesøen i Albertslund.

I dag er de første navne blevet offentliggjort til Badesøen plus en ny mindre scene. Bandet Efterklang, der idag er kommet på plakaten, kom tilbage efter en syv års albumpause i sensommeren med deres femte album Altid Sammen. Pladen er deres første dansksprogede og du kan opleve alle de nye sange, når trioen spiller hovedscenen op til sommer. Derudover kan du også opleve Selvhenter – efter et par års pause vender det legende og eksperimenterende orkester tilbage som kvartet. Glæd dig til en dansefest med polyrytmer, masser af blæs og ørehængende melodier.

På den nye scene The Lake bliver det åbne radiostudie med Radiobingo-traditionen udvidet. Udover bingo vil scenen næste år også give plads til flere undersøgende og eksperimenterende koncerter, samt performancekunst og happenings. Scenen har The Lake Radio (som kuraterer festivalens program) som værter, og de forskellige live-indslag vil have form af en slags radio-sessions.

Den nye scene bliver indviet af Kirstine Fogh Vindelev med sine roste sange, mens multikunstneren Adam Christensen lægger vejen forbi med sin harmonika. Derudover er Ahmet Harmanci som den første føjet til pop-up-programmet. Harmanci er taxichauffør til daglig, og blev opdaget da han tilfældigvis kørte Rasmus Stolberg (som er torvholder for The Lakes kuratering), og faldt i snak med ham om sine musikalske evner på blæseinstrumentet zurna.

Det endelige pop-up-program vil bestå af i alt 8-10 kunstnere. Pop-op-idéen består af et program hvor kunstnere optræder uannonceret og akustisk på forskellige og ofte overraskende måder rundt på festivalområdet. Pop-up-programmet er for mange det bedste og mest særegne ved festivalen. Du kan glæde dig til nogle af disse overraskelser, hvis du tager et smut forbi Badesøen den 8. august 2020.

Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com