fbpx

Bear’s Den – Only Son of the Falling Snow EP

Foto: Sequola Ziff 

Bear’s Den er igen ude med ny dejlig musik i form af EP’en ‘Only Son of the Falling Snow’ – en udgivelse som ikke er starten på noget nyt, men nærmere en forlængelse af noget tidligere.

Bear’s Den – Only Son of the Falling Snow EP
4 / 5 Anmeldelse

Den britiske duo Bear’s Den debuterede i 2012 med deres første album Islands. Albummet må siges at have givet Bear’s Den en kanon start på karrieren, idet prisnominerede sange som ”Above The Clouds of Pompeii” & ”Agape” begge tilhører netop dette album. Siden da er det blevet til yderligere to albums, og nu står der så en vaskeægte vinter-EP klar.

Du kører på en landevej omringet af grantræer, solen er ved at gå ned i horisonten og giver omgivelserne det helt specielle lys, som kun en solnedgang kan give. Du sætter ”So that you might hear me” på og lader lyden føre dig behageligt igennem – hvad du ville ønske kunne være – en uendelig tur. ”Only Son of the Falling Snow” får de samme afslappende følelser frem i dig, nu er omgivelserne dog isbelagte og sneklædte i stedet. Den nye EP virker ganske enkelt som en forlængelse af deres seneste album, der udkom i foråret.

Læs også  VOLA - Witness

Går man og forventer at høre noget banebrydende og nytænkende musik, der skal fortælle os lyttere, hvad Bear’s Den ellers kan tilbyde – udover det allerede fantastisk behagelige og lyrisk stærke musik – bliver man nok skuffet. Man kan dog stille spørgsmål til, om det er et retfærdigt vurderingsgrundlag. Andrew Davie har udtalt sig om deres EP:

We wanted to make an EP that felt intimate, nostalgic and felt united by the theme of winter.

Det må de siges at være lykkedes med. I en kombination af lyrisk stilsikkerhed og akustiske elementer – der giver EP’en en rolighed, som kun et landskab omringet af nyfalden sne kan give – kommer det tydeligt til udtryk, hvad meningen med sangene er individuelt – men også i forlængelse af hinanden.

Læs også  girl in red - if i could make it go quiet

Hvis forventningen var nyskabelse, er det ikke følelsen af begejstring, der vil møde én, når man lytter til denne EP. Det skal dog gøres klart, at Bear’s Den har formået at skabe en EP i stil med deres tidligere karakteristiske musikalske toner – dog med et strejf af vinter og forfriskende nok ikke med selve julen i fokus. Bandet har således – igen – leveret noget dejligt musik, vi kan gå og hygge os med i resten af december og de resterende vintermåneder.

Tags:
Oscar Harries Storm
Oscarstorm@bandsoftomorrow.com