fbpx

Nelson Can synger om dysfunktionel og usund kærlighed på energisk ny single

Foto: Sarah Buthmanm

Den energiske rockgruppe Nelson Can bestående af tre seje kvinder, er nu ude med en ny single, som er en forsmag på deres kommende album.

Den danske rockpige gruppe Nelson Can bestående af SigneSigne, (bas) Selina Gin (sang, percussion) Maria Juntunen (trommer) har klaret sig super godt på dansk jord såvel som udenlandsk. Pigernes numre som “Miracle” og “Break Down Your Walls” har blandt andet fået airplay på danske radiostationer såvel som de internationale stationer BBC 1 og BBC6 samt høstet mange roser fra magasinet Rolling Stone i både USA, Spanien og Tyskland. Og så har de opvarmet for bands som The Black Keys og Royal Blood. Herhjemme er de blevet nomineret til flere priser – herunder Zulu Awards og Carl Prisen – og har til og med fået Statens Kunstfonds præmiering for deres seneste plade, der blev omtalte som et lille “mesterværk”.

Læs også  Ny single med Reveal Party og Brimheim

Nu er den anerkendte gruppe klar med endnu et potentielt hit i form af “Madness”, som giver associationer til kunstnere som St. Vincent og The Knife. Nummeret bliver en del af albummet LP2: So Long Desire, som udkommer den 31. januar 2020 og er det første album fra Nelson Can i 6 år.

“Madness” er en upbeat, vred og energisk rockballade, der understøtter temaet om en usund forelskelse rigtig fint. Nummeret starter langsomt ud, men skifter fuldkommen karakter efter verset. Sangens titel gentages, og der opbygges en følelse af, at der er noget vildt på vej. På omkvædet hersker en mørk og dyster energi bestående af en masse “ey oh” fra kvinderne, som giver én lyst til at kaste sig rundt og skrige med på det messende omkvæd. Om processen og tankerne bag nummeret udtaler gruppen:

– Madness er det første nummer fra den kommende plade, som blev færdigt. Vi indspillede det om flere gange, indtil vi overgav os til vanviddet og bare lod nummeret blive præcis lige så kontrastfyldt og messed up, som den usunde forelskelse, vi prøvede at beskrive (…) En forelskelse, der starter så uskyldig og smuk, kan pludselig vende 180 grader og få det værste frem i folk, og det kan være svært at komme fri fra igen. Alle kan blive fanget i et usundt forhold, vanvid er alle vegne.

Lyt til den fede single fra de cool kvinder her:

Læs også  Angående Mig giver koncerter i Århus og København
Tags:
Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com