fbpx

Samuel D’Connery vender klassisk symbolik på hovedet på sin første solo-single

Foto: Joakim Blinkenberg

Debutsinglen fra et nyt dansk soloprojekt er ude, i form af et symbolsk tekstlag.

“MDMA” er den første single fra soloprojekt til Samuel D’Connery, der ellers er kendt som frontmand i hiphop/reggae-projektet Fars Rum. Opskriften på hans nye nummer er alt-hiphop med humoristisk dansk lyrik, og et par skvæt reggae, neo-soul og R&B. Men han fatslægger sig ikke på en bestemt genre.

Jeg gider ikke at lave én type sang igen og igen. Mine ideer stikker i forskellige retninger, og jeg vil ikke lade være at lave noget fordi det ikke passer ind i mit image eller sådan noget.

Samuel D’Connery har baggrund i hiphoppen, er selvlært på forskellige instrumenter og kan både synge og producere. Han kan derfor bryste sig af selv at have skrevet, indspillet, produceret og mixet debutsinglen “MDMA”. Og ligeledes selv stå bag størstedelen af numrene på det kommende album.

Vi har at gøre med 808’s og trap-hihat, jazzede akkorder på reverbet guitar og keys. Han både synger og rapper sine dansksprogede tekster.

Han føler sig forbundet med mennesker gennem sin musik og performances, og han mener at være skabt til at lave musik.

Efter fem år og tre forsøg på at tage en universitetsuddannelse er jeg endelig stoppet med at kæmpe mod hvem livet har gjort mig til. Jeg så mig selv ti år fra nu, og jeg så en mand der ærgede sig over ikke at have taget chancen – en uge senere var jeg droppet ud af studiet, fundet et musikstudie og begyndt at lave musik fuld tid. Men jeg kæmper stadig med mig selv hver eneste dag – ligesom alle andre mennesker derude.

“MDMA” er dansk rap over en lækker lyd – og så er teksten ret speciel. Den twister nemlig noget der ellers ofte gøres brug af i hiphop-verdenen;

Der er blevet lavet så mange sange om en kvinde, der så i virkeligheden er symbol for et eller andet rusmiddel – Frk. Escobar, Den Gyldne Dame og så videre – så jeg syntes det var sjovt at vende den om og skrive en sang der på overfladen ser ud til at handle om at tage stoffer, men i virkeligheden handler om noget helt hverdagsagtigt.

Prøv om du kan gætte hvad MDMA er et billede på, i den morsomme musikvideo her:

Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com