fbpx

School of X – Vester Vov Vov

Foto: Jonas Bang
Venue: Vester Vov Vov
Dato: Torsdag den 14. november 2019

School of X tryllebandt publikum med sit intime kulissevalg og enorme talent på releaseaftenen for sin EP ‘Destiny’.

School of X – Vester Vov Vov
4 / 5 Anmeldelse

Cafébiografen Vester Vov Vov på Vesterbro fik æren af at hoste School of X (aka. Rasmus Littauer) og hans band for en aften. Inden koncertens start kunne publikum nyde godt af et glas champagne, før man satte sig til rette i den lille intime biografsal, hvor showet skulle foregå. Her kunne man sidde og kigge på sig selv på den store biografskærm, der i dagens anledning fungerede som et slags spejl for publikum – en meget sjov og speciel oplevelse.

Ind kom bandet bestående af Rasmus Littauer selv og hans to kompagnoner for aftenen, Malthe Beck og Rune Risager. Første nummer var “I’ll Never Be Ready To Die”, som før releasen kunne opleves i en smuk livesession på YouTube. Og ligeså smukt var det denne gang. Littauers indlevelse og imponerende stemme tryllebandt publikum fra første tone og markerede for alvor artistens og ikke mindst bandets talent. Til slut i nummeret fik publikum fornøjelsen af en smuk saxofonsolo, der med sine drømmende toner skabte sin egen lille verden for en stund, hvor jeg selv sad helt opslugt og funderede over, hvor fantastisk et instrument saxofon er.

Læs også  Elo Kay - Village By The Woods

Næste nummer gav mig kuldegysninger fra start. Det var den forførende “Destiny”, der blev bragt på banen. Det smukke akustiske guitarspil fremtryllet af School of X selv blandet med fløjtespillet og artistens smukke vokal var simpelthent nok til, at jeg blev helt rørt. Under koncerten lagde Littauer ikke skjul på, at han er en mand med mange talenter – og her er bare hans vokal et godt eksempel. Han stemme spændte alt fra det lyse, høje, skarpe og luftige til det mere fyldige og mørke. På tredje track “Heaven”,benyttede Littauer en vokalforvrænger, hvilket mindede publikum om, at School of X stadig bevæger sig i det elektroniske hjørne, selvom han på det seneste er gået over til et mere organisk og rent univers. Blandingen af det elektroniske og organiske mestrede School of X dog uden problemer, og det fungerede til punkt og prikke.

Det fjerde nummer var nok aftenens højdepunkt, selvom nummeret var ukendt for mig forinden koncerten. Her var der tale om den såkaldte “Rodeo”. Tracket fangede min opmærksomhed fra start, og jeg sad i en nærmest hypnotiseret tilstand og slubrede hver eneste bid i mig. “Rodeo” tændte noget i mig, og gav mig en følelse af nostalgi, rolighed og en sitrende energi – på en og samme tid.

Læs også  PATINA - Havefest

“Words” afsluttede koncerten med manér og understregede hvorfor jeg fortsat er stor fan af School of X efter lige netop denne koncert. At dømme ud fra publikums afsluttende applaus, var jeg tydeligvis ikke den eneste med denne opfattelse.

Koncertens eneste kritikpunkt skulle være, at den kun varede lidt under en time – hvilket dog var forventeligt grundet omstændighederne (det var en release-koncert) -, og at skærmen af og til viste nogle distraherende tal og tegn.

School of X skabte en intim boble fyldt med nærvær og flotte toner, samtidig med at han i samspil med tilskuerne levede sig ind i sit tiltrækkende og imponerende univers.

Tags:
Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com