fbpx

Shura – Hotel Cecil

Foto: Majbritt Press
Venue: Hotel Cecil
Dato: Søndag den 10. november 2019

Den britiske artist leverede en overbevisende koncert på Hotel Cecil, hvor det var tydeligt, at hun er et kæmpe forbillede for kønsminoriteter.

Shura – Hotel Cecil
4 / 5 Anmeldelse

Efter en gennemført opvarmning fra Rosie Lowe, der med sin ørehængende, elektroniske popmusik og fløjsbløde vokal fik varmet publikum godt og grundigt op, gik aftenens helt store stjerne på scenen. Shura lagde stilsikkert ud med nummeret “BKLYNLDN” – en af mine personlige favoritter – og beviste, at det catchy track fungerer ligeså godt live, som det gør på pladen. Også selvom man på forhånd godt kunne være en lille smule bekymret for, hvordan hun og bandet ville løse strygerdelen i nummeret. Den bekymring blev dog hurtigt glemt ligeså snart Shura åbnede munden.

Med en guitar under armen og sin karakteristiske hat på hovedet bød den britiske artist sit publikum velkommen fra allerførste tone. Et publikum som tydeligt(vis) var kommet, fordi de virkelig beundrer den britiske sangerinde – både musikalsk, men også personlighedsmæssigt. Især på uptempo numre som “religion (u can lay your hands on me)”, “White Light” og ekstranummeret “Make It Up” havde hun salen i sin hule hånd. Der blev dog også plads til at opleve en mere følsom side af Shura, som spillede en nedtonet udgave af det rørende nummer “2Shy”.

Selvom Shura til tider godt kan virke en smule introvert, og måske ikke altid når helt ud over scenekanten, formår hun at byde sine lyttere velkommen med åbne arme. Shura afsluttede aftenen med det nærmest psykedeliske nummer “skylinen, be mine”, og her fik hun i den grad brændt det sidste af sin energi af. Endda i en sådan grad, at man nærmest blev bekymret for, at hun med sine eksplosive armbevægelser ville komme til at smadre sin elektroniske sample-pad. Det betød dog samtidig, at man som publikum kunne gå derfra med en fornyet energi og til slut havde glemt alt om, at mandagen ventede lige rundt om hjørnet.

Læs også  Yung - Posten

Ikke nok med at koncerten med Shura var en hyldest til queer-miljøet,
var det også bare en sindssygt god koncert overall, hvor Shura fik sat en streg under sin helt utrolige coolness og evne til at skrive anderledes popmusik, der går lige i hjertet.

Tags:
,
Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com