fbpx

Skepta – Store VEGA

Foto: Klara Løkke
Venue: Store VEGA
Dato: Mandag den 4. november 2019

Man skal hverken have epilepsi eller en sart næse, hvis man skal til Skepta-koncert. Heller ej være bange for store, våde menneskemænger. Vilde lys, moshpits, joints, hård bas og svedige kroppe er nemlig synonym for en Skepta-koncert. Og hans VEGA-visit i går aftes var ingen undtagelse.

Skepta – Store VEGA
3.5 / 5 Anmeldelse

Med Col3trane på Ideal Bar, Ezra Collective i den Lille sal – og Skepta i den Store, var der britisk invasion i VEGA i går aftes.

Med sig på sin ‘Ignorance is Bliss Tour’, har grime-kongen Skepta to supportere. Shorty var den første til at sætte gang i festen i Store VEGA, og selvom han startede ud med at sige »Be careful«, blev der samtidig opfordret til de uundgåelige moshpits. Det gik rimelig heftigt for sig, allerede under Shortys optræden – der egentlig var mere festlig end den anden support AJ Tracey, der ellers fik fyret op for de lækreste beats – og han var ikke den eneste, der fyrede op for noget. Lige så snart han gik på, spredtes der en grøn lugt i salen.

Da Tracey gik af, blev scenens baggrunden beklædt med sort plastic, og der blev talt ned før aftenens hovedperson trådte på scenen. Der gik ikke mange sekunder før alle var oppe at stå – også på de bagerste tribuner. Og de, der troede at de var gået i sikkerhed ved at gå herop, kunne hurtigt tro om – kopper og flasker blev kastet så højt at ingen kunne føle sig sikre, og der blev danset balstyrisk overalt i salen.

Læs også  girl in red - if i could make it go quiet
Foto: AJ Tracey // Klara Løkke

VEGAs gulv mindede om en myretue på stoffer under det meste af koncerten, men til tider var der også mere opmærksomme, nærmest rolige øjeblikke – taget genren i betragtning. Dog var der ikke ét stille øjeblik på gulvet, for om det var de vilde moshpit-indbydende tracks eller de mere ‘stille’ numre, var fremførelsen og beatet så lækkert og kækt, at ingen kunne stå stille. Skeptas moves var oftest bittesmå, fuldkommen on-beat og helt utroligt swag. Men under vildere numre som “Redrum” var han flere gange ved at vælte over sig selv i sin vilde dans.

Det var tydeligt at publikum mest bestod af mænd – mest meget unge af slagsen. Og da Skepta først bad kvinderne lave larm, og dernæst mændene, fik de bevist hvem der var i overtal.

Foto: Skepta // Klara Løkke

Med udsagn som »Right hand up if you believe in God… Left hand up if you believe in the Devil«, men også »Fuck Skepta, make some noise for yourself« viste han sig både som voldsom og ydmyg. Et ord der blev smidt i flæng var “Energy”, og da nummeret med dette navn (“Energy (Stay Far Away) feat. Wizkid”) kom på, blev Store VEGA forvandlet til en grime-klub af særlig kaliber – og jeg tør godt påstå at alle i salen her glemte, at det var mandag aften.

Læs også  Alfie Templeman - Forever Isn't Long Enough

Det var en heftig seance, da kollaborationen “Praise The Lord (Da Shine)” med A$AP Rocky gik over i høje sirener og direkte videre til Octavians “Bet (feat. Michael Phantom)”. At det blev overtaget af “It Ain’t Safe (Young Lord)” med blinkende rødt lys og en mega-moshpit, gjorde det da ikke mindre heftigt. Den tunge, seismiske bas slog voldsomt gennem lokalet og alle de svedende kroppe, og det gik for alvor amok under hittet “Shutdown”, hvor der blev danset i de kroniske mospits store huller.

Skeptas visuals skiftede fra flammer og høje skud, til anarkist-symbolet og regnbue-lys, og det hele kolliderede med tempo, humør og beats. Under “Graze Mode (feat. Nafe Smallz)” blev scenen badet i orange lys, hvilket især var symbiotisk.

– Tak tak tak sluttede han af, og efterlod et drivvådt VEGA.

Man ved hvad man kan forvente af en Skepta-koncert, men der er nok to sider af oplevelsen. Der er dem, der smadrer rundt på gulvet, og så er der dem der betragter kaosset oppefra. Men begge parter tør siges at have mærket den dybe bas i kroppen, at være halv-blinde efter de febrilske lazer-lys, og at have haft en mandags-fest uden lige.

Foto: Klara Løkke
Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com