13 sep AMA – SCREENLUV
Foto: PR
Label: Dirty Hit
Udgivelsesdato: den 11. september 2019
AMA synger til de helt unge, men inviterer alle indenfor på debut-EP’en SCREENLUV.
[rwp_box id=”0″]Sandsynligheden for, at du endnu ikke har stiftet bekendtskab med AMA, er ret stor. Hun er stadig spritny, og SCREENLUV er hendes første EP-udspil nogensinde. Det er et udspil, der til gengæld står som så stærkt et første møde, at jeg føler mig ret sikker på, du snart kommer til at høre meget mere til den blot 19-årige kunstner fra London.
SCREENLUV er ungt. Virkelig ungt – som titlen måske også indikerer. Og det er fedt. AMA laver musik i øjenhøjde. Hun er stadig teenager – lidt endnu i hvert fald – og derfor er det dem, hun skriver til. Hun har selv beskrevet EP’en som et kærlighedsbrev til forhold i den digitale alder og som hendes bud på en række kærlighedssange fra et millennial-perspektiv. Alt sammen centreret omkring det at leve sit kærlighedsliv over telefonen.
Det er den tekstmæssige ramme, SCREENLUV er skrevet i, men rent musikalsk er rammerne langt mere flydende, og det er faktisk en af de ting, der overbeviser mig om, at det her kun lige er begyndelsen. Mens SCREENLUV er skrevet at AMA selv, er produktionerne leveret af højtprofilerede artister som Jerrau Vandal, Karma Kid og Pasque. Sammen med legekammeraterne har AMA skabt et musikalsk udtryk, der uden tvivl appellerer til fans af urban-genren, men også spiller på ret hårde elektroniske beats og 90’er-referencer som på andet nummer “Cluttered Mind”, hvor det moderne, trappede beat står i kontrast til de bløde R&B’ede vokalharmonier.
Åbneren “Destination” starter lige på og hårdt med lyden af sirener, og den sætter linjen for hele EP’en med sine catchy, men stadig udfordrende melodistykker, mens singlen “Crystal” viser den mere tunge, elektroniske boldgade, AMA også fungerer i. “On to Something” er et forfriskende opbrud med sin lidt lettere produktion, der lader synthfladeren stå tydeligt frem og giver en mere funket og blød fornemmelse.
Selvom AMA kalder EP’en for et kærlighedsbrev til digitale forhold, så slutter den mere dystert af med den ildevarslende “Distance” og teksten: “The distance between us // Will slowly tear us apart // Maybe one day // Another place // But I don’t think that’ll be the case.”
SCREENLUV er ikke nødvendigvis skrevet til at skulle lyttes til fra start til slut. Som sagt er den lavet til et ungt publikum, og som seks bud på dine næste playlist-tilføjelser er den perfekt. Som en samlet pakke kunne jeg godt savne et nummer, der tager os lidt mere ned i tempo og viser en mere skrøbelig side af AMA, som lige nu fremstår som et powerhouse uden lige.
Når det er sagt, så er en af de ting, jeg elsker ved AMA, også hendes ret hårde udtryk. Hendes måde at synge på er i sig selv alt andet end fin og poleret, og det tror jeg egentligt, at den generation, hun synger til, har godt af.
Nok er SCREENLUV ung, men kvaliteten er så høj, at den strækker sig langt udover teenage-værelset, og hvis AMA fortsætter samme høje niveau, men også tør udfordre sig selv omend endnu mere, så kan hun snildt gå hen og blive sin generations næste store stemme.