fbpx

Amanda Tenfjord: »Jeg prøver at blive inspireret af det, der sker i mit eget hoved«

Foto: Jonathan Vivaas Kise

Den norske upcoming popstjerne Amanda Tenfjord er en populær dame blandt de europæiske branchefestivaler, og så finder hun inspiration i alt det, der sker omkring hende. Vi mødte det spirende talent til en lille snak på dette års Reeperbahn Festival i Hamborg. 

Det er en spændt og glad Amanda Tenfjord, jeg møder midt på Hamborgs mest berygtede gade, Reeperbahn. Den norske sangerinde har et øjeblik forinden forladt udendørsscenen Reeperbus, hvor udvalgte artister fra Reeperbahn Festivals program vil gå på scenen i løbet af de næste fire dage med et kort, akustisk setup. 

Amanda Tenfjord startede med at skrive og udgive sin egen musik som 16-årig, men musikken har været en del af hendes liv fra barnsben. 

– Det hele startede med, at jeg som femårig begyndte at tage klaverlektioner, og da jeg så var otte år gammel, gik jeg i gang med at synge. I starten var det bare en hobby, men da jeg blev 16 år begyndte jeg at skrive mine egne sange. Og så eskalerede det bare derfra. 

Den unge nordmand kommer fra en lille landsby lidt væk fra Ålesund. En landsby, som hun deler noget helt særligt med – nemlig sit navn, Tenfjord. Nu bor hun dog i Trondheim, hvor hun ved siden af musikken læser medicin. Et studie, som er kendt for at være ret krævende og intenst – fuldstændig ligesom musikbranchen. Det får mig til at spørge ind til, hvordan hun får tid og overskud til at gøre begge ting, hvortil hun svarer, at de med deres forskellighed på en måde kompenserer hinanden. Hun uddyber:

– Nogle mennesker elsker at bruge al deres tid på at lave musik. Det prøvede jeg i et år, og det var mega fedt, men for mig fungerer det bedst at have noget struktur i mit liv og lave musik som en fed ting ved siden af. Så for mit vedkommende giver det mig energi at have to ting at lave – frem for at blive udkørt. Men jeg tror det afhænger af, hvem man er som person. 

Amanda Tenfjord startede sin musikalske rejse i sin hjemby Tenfjord – og Ålesund kommune, hvor den populære norske artist Sigrid også tog de første spadestik til sin musikalske karriere, har haft betydning for, at Tenfjord kunne indspille sine allerførste sange. 

Læs også  INTERVIEW: Alfie Templeman - Den velovervejede, unge multiinstrumentalist med fødderne plantet solidt i jorden

– Vi har et godt studie i Ålesund, som var der, hvor både Sigrid og jeg optog vores første sange. Udover det har kommunen også en musikpris, som hjælper unge artister med at gøre de ting, de gerne vil. Jeg tror det har meget at sige. 

Men selvom Tenfjord elsker at lave musik, lytter hun ikke til særlig meget musik selv, hvilket, mange nok vil sige, er en smule atypisk. I modsætning til de fleste andre unge mennesker bruger hun for eksempel ikke Spotify og bliver primært inspireret af alt det, der sker omkring hende: »Ting som folk siger eller gør – og bare alt, hvad jeg oplever rundt omkring i livet generelt. Det er der, jeg finder inspirationen til min musik,« fortæller Tenfjord. 

– Nogle gange lytter jeg til artister bare lige for at tjekke, hvad der sker på musikscenen lige nu – og jeg har selvfølgelig nogle favoritartister, men jeg bliver ikke rigtig inspireret af dem. Jeg prøver at blive inspireret af det, der sker i mit eget hoved. 

Showcasefestivalerne er vilde med den spirende popstjerne

I løbet af 2019 har Amanda Tenfjord spillet på showcasefestivaler som The Great Escape i England, by:Larm i Norge, Eurosonic i Holland og nu Reeperbahn Festival i Hamborg – så det tyder altså på, at den europæiske musikbranche er ret glade for det norske talent. Jeg kan ikke lade være med at spørge ind til, hvorfor Amanda Tenfjord selv tror, at hun er blevet booket til alle disse festivaler: 

Læs også  Nordiske Hits // Uge 17

Jeg ved det ikke – måske er mine sange bare gode, griner hun og fortsætter. Alle festivalerne har en virkelig god atmosfære, så jeg er virkelig glad for, at folk kan lide min musik så meget, at de vil have mig til at komme og spille. 

Men det er jo langt fra alle upcoming artister, som er lige så privilegeret som den unge nordmand – der jo tydeligvis må have knækket koden til den europæiske musikscene. Der er særligt én ting, som det ifølge Tenfjord er vigtigt at huske på, hvis man sigter efter at bryde igennem og komme i betragtning til diverse musikbranchefestivaler. 

– Tro på dig selv og lad være med at lade dig blive skubbet rundt af dit pladeselskab eller bare folk i det hele taget. Gå med din egen følelse, og hvad du har lyst til.

Det er noget, Amanda Tenfjord selv går rigtig meget op i, hvilket også afspejler sig i hendes sange. Som den unge artist selv udtrykker det, hviler hun meget i sig selv, hvilket har haft stor betydning for hendes kommende EP, som besidder et mere nedtonet og stille udtryk end de tidligere uptempo sange. EP’en udkommer engang i det nye år – men indtil da kan du lytte til hendes seneste single “Kill The Lonely” lige her: 

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com