fbpx

Ugens Upcoming: TigerSwan

Foto: Stine Tidsvilde

TigerSwan har lavet musik siden 2017, hvor en julefrokost samlede drengene i musikkens navn. Trioen laver dansabelt popmusik, hvilket deres nyeste udspil “Young/Wild/Reckless” på bedste vis illustrerer.

Den spirende danske trio TigerSwan har i virkeligheden leget sammen, siden de var helt små, men det var faktisk en julefrokost, der gjorde udslaget og fik samlet drengene i musikkens navn. Drengene prøvede efterfølgende musikken af i USA, før de vendte hjem for at erobre den danske musikscene.

TigerSwan er inspireret af alt fra James Bay til Jonas Brothers, og selvom deres lyd hovedsageligt er poppet, indgår der i deres popunivers både funk-elementer, synthesizers og gospel kor.

Hvem er TigerSwan?

– En pop trio fra København, der går op i den ørehængende melodi og nerve.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

– Rendyrket pop med fængslende beats, guitar/bas/vokal/synth riffs og så videre. Vi har altid sagt, at intet er forbudt. Lyder det fedt, så tror vi på det.

Hvordan startede I?

– To af os drak os fulde på arbejdet til en julefrokost og endte med at snakke musik. Vi fandt ud af, at vi elskede nogle af de samme kunstnere, og tre dage senere sad vi alle tre og jammede. Det skete ret meget ud af den blå luft, og kort tid efter gik vi i studiet.

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

– Enten kommer vi på ideer, ved at nogen har brudstykker med, eller også svinger en af os pludselig et riff, en melodi, eller gode akkorder ud i lokalet, og så starter vi derfra. Ud fra de singler vi har udgivet, er sangene kommet på hver deres måde; med “Rain of Fire” var det nogle akkorder der blev luftet – derefter kom melodien. “Novocaine” havde en af os skrevet omkvædet på – men intet vers – og vores nye single “Young/Wild/Reckless” er skrevet fra bunden ud fra et bas-riff i studiet med vores producer. Den var lidt mere “brick by brick”. Så vi har ikke rigtig nogen gylden vej, som vi følger – alt hvad der rammer, arbejder vi videre på.

Læs også  Ugens Upcoming: Mina Okabe

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

– Der er mange, og det er meget forskelligt. Nogle af fællesnævnerne er nok James Bay, Sigrid, Ed Sheeran, Zara Larsson, 5 Seconds of Summer og Jonas Brothers, men vi kigger også ret meget på producerne, og her er Ryan Tedder en, vi tjekker ret meget ud.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Lige her på det sidste har vi luret Sigrid og Jonas Brothers ret meget. Vi synes, at Sigrids lyd er ret speciel. Der er noget nordisk over den måde, de har bygget hendes lyd op på, som vi synes er ret lækker. Og så har Jonas Brothers vel bare lavet et af de fedeste comebacks længe?!

Hvad er I i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Vi har jo lige udgivet vores nyeste single “Young/Wild/Reckless”, som vi er hamrende stolte af. Vi håber den følger i fodsporene på “Novocaine”, som var “Ugens Hit Tip” på P4, og som efterfølgende blev spillet ret flittigt derpå og andre steder. Så forhåbentlig bygger vores nye single videre på det, som “Novocaine” har startet. Samtidig er vi i gang med at arbejde på en masse ny musik og har faktisk flere sange liggende end nogensinde før, som ikke er udgivet. Til sidste har vi lidt planer omkring noget i Japan, men der er lige et par tråde, der skal bindes sammen, før det sker.

Læs også  Ugens Upcoming: Jonathan Floyd

Hvad er drømmen?

– Der er mange. Den største af dem er, selvfølgelig, at kunne leve af musikken – det ville være verdens bedste “job” uden sammenligning! At stå på en scene og give den gas kan ikke sammenlignes med noget. Og så elsker vi simpelthen at kreere musik. At gå fra studiet med en ny god ide eller færdig sang – det er fedt!

Hvis jeres musik var en drink, hvilken ville den så være? 

– Måske en Tequila Sunrise eller en Dark ’n’ Stormy. DER er smæk på! Vi drikker simpelthen så meget forskelligt; rom, whisky, vin, diverse drinks… Eller måske Japansk whisky? Det er også en ret god oplevelse. Lidt ligesom det spørgsmål med musikken – intet er forkert, hvis det smager/lyder godt.

Hvis I kun måtte vælge én af Jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Jamen man vil vel altid sige, at det sidste er det bedste billede af, hvor man er? Så umiddelbart “Young/Wild/Reckless”. Vi føler selv, at vi har ramt noget ret fedt med den sang, så det håber vi også folk derude gør. Den handler på mange måder om at have det fedt, leve i nuet og gøre hvad du vil.

Johanne Adelaide Nickelsen
Johannenickelsen@bandsoftomorrow.com