fbpx

Spillestedet Richter brænder for de unge i lokalmiljøet: »det er sindssygt vigtigt for os, at vi har vores eget opland med«

Foto: Hjalte Gregersen

Sponsoreret af

For godt og vel et år siden åbnede den gamle telefonfabrik i Gladsaxe dørene op for et spritnyt spillested opkaldt efter fabrikkens grundlægger Morten Balthazar Richter. Vi har taget en lille snak med Line Holm Christensen, Kommunikationsansvarlig hos Richter om stedets værdier og passion for de lokale unge. 

Richter er navnet på det nye spillested, der i august 2018 kunne byde velkommen til stedets første gæster, og allerede et år efter åbning er de hovedsageligt i medvind, fortæller Line Holm Christensen: 

– Jeg vil sige, at det overordnet set er gået rigtig godt. Det er klart, at der stadig er en hel masse historiefortælling i at få os på landkortet. Det er en proces, som kommer til at tage lang tid. Det tror jeg vi er rimelig bevidste om. Horderne står ikke og banker på derude endnu, griner Christensen og fortsætter:

– Det skal nok komme. Det kan jeg allerede nu se på vores billetsalg, som går i én retning – og det er en god retning. Så stille og roligt er vi begyndt at få opbygget et brand og en tilstedeværelse i den folkelige bevidsthed. 

Richter gør det dog også klart, at de ikke nødvendigvis kan eller vil konkurrere med de store spillesteder inde i København, og derfor er det ekstra vigtigt for dem at have deres eget opland med. 

– Vi vil selvfølgelig gerne kunne trække et publikum inde fra København også, men det er svært, når der findes så mange andre spillesteder i nærområdet. Så vi satser rigtig meget lokalt, og indgår nogle samarbejder med de lokale aktører, der er i kommunen.

For de unge, af de unge 

Når det kommer til booking af artister, har Richter nedsat en frivillig bookinggruppe bestående af 8 unge mennesker fra lokalområdet, og det er dem, der sammensætter programmet ned til mindste detalje. Lige præcis frivillighed, ungdom og lokalområdet er noget, spillestedet vægter højt, hvilket Line Holm Christensen uddyber:

Læs også  10 hurtige til Uimodståelige Andreas Kruse

– For os er det sindssygt vigtigt, at det er et brugerdrevet hus. Stedet skal være drevet af frivillige så lang tid, som vi overhovedet kan trække den. Det er de frivillige, som sætter indhold på, og det er de frivillige, som har stået for at indrette stedet. Det synes jeg er kernen, og den måde vi skiller os ud. Det er klart, at der er mange andre steder, som også kører med frivillige, men der er også en god stab ansat til at varetage de forskellige poster. Det er der ikke herude – der er vi to ansatte samt en elev, og resten skal drives af frivillige. 

Richter er fortrinsvist et spillested for de lokale unge, og netop derfor har de et slogan, der hedder: »For de unge, af de unge.« Det kommer blandt andet til udtryk gennem et samarbejde med den lokale musik- og billedskole samt den pædagogiske enhed UNIG (Ung i Gladsaxe). 

Læs også  INTERVIEW: Alfie Templeman - Den velovervejede, unge multiinstrumentalist med fødderne plantet solidt i jorden

– Det er vigtigt for os at give de lokale unge en scene at optræde på, og derfor behøver man ikke være professionel artist, første gang man indtager Richters scene. Den skal også have en understøttende funktion for det lokale musikliv og være en slags kravlegårdsscene, hvor der er plads til at udvikle sig. Og så vil vi jo bare gerne være med til at sætte fokus på, at Gladsaxe faktisk har et ret stærkt musikliv.

Og når der skal bookes artister til Richter, går de meget op i at få repræsenteret mange forskellige genre inden for rytmisk musik. Derfor har de alt fra metal og R&B til pop og rock på programmet. I løbet af i år kan man blandt andre opleve den garvede sangerinde Fallullah, som i anledningen har taget den dygtige sangerinde og sangskriver Pil med sig som opvarmning. I en helt anden boldgade kan man få glæden af det amerikanske metalband No Zodiac, som varmes op af danske Lifesick og DTHRNR

Du kan gå på opdagelse i Richters fulde program lige her.

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com