fbpx

The Kutimangoes udgiver ny dansabel single “Money Is the Curse”

Foto: Manuel Weber

Det prisvindende danske band The Kutimangoes er klar med en ny jazzy single “Money Is the Curse” og annoncerer derudover datoen for udgivelsen af deres tredje studiealbum “Afroprotism”.

Det danske afroband The Kutimangoes har tidligere begejstret medierne i udlandet såvel som herhjemme i Danmark med deres nytænkende melodier. Nu er bandet aktuelt med singlen “Money Is the Curse” og har i den forbindelse annonceret udgivelsen af deres tredje studiealbum Afrotropism, som er sat til at udkomme den 13. september.

“Money Is the Curse” er endnu et eksempel på The Kutimangoes evne til at brygge musik, som umiddelbart er dansabel, men som også gemmer på et mere seriøst budskab:

– En af vores store inspirationer, Fela Kuti, var en mester i at forene dansen og de seriøse budskaber, og “Money Is the Curse” er vores skridt i den retning. For uanset hvor vi har spillet – på en kæmpe festival i Sydkorea, i en skolegård i et slumkvarter i Burkina Faso, på en eksklusiv jazzklub i Soho i London – har vi oplevet, at musikken er noget, der virkelig kan skabe et helt særligt sammenhold og bygge bro på tværs af alle vores forskelle.

Jazznummeret er præget af flere elektroniske effekter og synthesizers, og mister aldrig sit groove og stærke melodi – og det er noget, man kan forvente at opleve mere af på det kommende album Afroprotism. Fænomenet “tropisme”, som albumtitlen henviser til, beskriver væksten af en plante som reaktion på miljøet, og titlen bliver derfor en metafor for den indflydelse, som afrikanske musikkulturer har haft på The Kutimangoes egen musik.

I forbindelse med udgivelsen af deres tredje studiealbum tager The Kutimangoes på tour rundt i Danmark og Tyskland, hvilket blandt andet bringer dem til Det Musiske Hus i Frederikshavn den 18. september.

Lyt til nummeret “Money Is the Curse” og se musikvideoen herunder:

Johanne Adelaide Nickelsen
Johannenickelsen@bandsoftomorrow.com