fbpx

Yxng Bane – Musik i Lejet 2019

Foto: Majbritt Press
Tidspunkt: Lørdag den 19. juli kl 23.00
Scene: Skovscene

Yxng Bane havde publikum med sig hele vejen igennem og leverede en stilsikker koncert med plads til at svinge hofterne til de catchy afrobeats.

Yxng Bane – Musik i Lejet 2019
4 / 5 Anmeldelse

Som til så mange andre hiphop-fester, startede koncerten her ud med en DJ/hypeman, der skulle gejle publikum op. Efter syv minutters ‘opvarmning’ kom Yxng Bane hoppende ind på scenen og lige fra første nummer, blev der sat gang i en moshpit. Allerede i begyndelse fik publikum glæden af at høre artistens gennembrudshit – nemlig remixet af Ed Sheerans “Shape of You”. Her blev der skrålet med for alle pengene.

Læs også  VOLA - Witness

Hiphop-artister kan af og til hurtigt blive stemplet som dårlige sangere, men Yxng Bane fik i den grad overbevist publikum om, at han kan andet end blot at rappe. Det blev især tydeligt ved de mange a capella-stykker (eksempelvis på nummeret “Bestie”).

Et af mine personlige højdepunkter må nok siges at være, da Bane spillede nummeret “Vroom”, hvor han formåede at få mig til at synge med – på trods af, at nummeret på forhånd var ukendt for mig. Efter at have spillet sidste nummer, forlod rapperen scenen, men det var dog ikke helt klart og tydeligt, om koncerten for alvor var slut. Lyset blev tændt igen og DJ’en råbte den velkendte melodi “lålålålålålålå”, hvilket gav falske forhåbninger til et publikum, der måtte gå skuffede derfra uden et ekstranummer fra rapperen. Og det var endda på trods af, at koncerten i sig selv var relativt kort (45 minutter).

Læs også  Jorja Smith - Be Right Back

Yxng Banes melodiske og lettilgængelige flødehiphop fik alle blandt publikum til at svinge hofterne, og han viste sig at være lidt præcis det hiphop-fix, Musik i Lejet havde brug for.

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com